avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare auto neamortizat integral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare auto neamortizat integral

Am un PFA si in data de 01.03.2010 am achizitionat un auto pe PFA . Ca urmare a incetarii colaborarii cu firma platitoare am fost nevoit sa inchid PFA-ul si ca atare sunt pus in situatia de a vinde auto de pe PFA pe numele meu. La ce valoare trebuie sa vand auto ( adica sa fac factura ), in conditiile in care in ultima luna cu masina am avut un accident si conform facturii proforme intocmite de service , reparatiile ma costa 7.000 lei .Mentionez ca sunt platitor de TVA si masina a fost achizitionata cu suma de 8.400 lei .#-o
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:55, 4 Octombrie 2010
Buna seara
La valoarea de piata a unei masini comparabile cu masina dvs .
Vanzarea facturii de pe pfa catre persoana fizica este venit .
Va trebui sa obtineti si certificat fiscal , inainte de vanzare si sa depuneti declaratie de scadere de la impunere , si concomitent sa declarati masina pe p.f. ( declaratiile acestea au termen de 30 zile de la data producerii evenimentului )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism incomplet amortizat habaramihaela habaramihaela vreau sa vand un autoturism cu suma de 5000 lei pentru ca motorul nu mai functioneaza. Este amortizat doar 112000. valoarea cu care l-am achizitionat este de ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina second hand - pfa prin plata integrala iioanak iioanak Buna ziua, Doresc sa aschizitionez o masina second-hand pe PFA neplatitor de TVA. Intrebarea mea este daca pot depune numerar ca persoana fizica in PFA in ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)