avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris cu 5% penalizare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris cu 5% penalizare salariala

Buna ziua,
Daca un salariat in urma cu 4 luni a primit un avertisment scris, pot sa-i dispun reducere salariala cu 5%, sau trebuie sa-i dau avertisment scris +penalizare salariala de 5%. Acesta este la a II a abatere disciplinara. Reducerea salariala se dispune in functie de gravitatea abaterii sau de cate avertismente scrise are pana in momentul de fata?

In speranta unui raspuns prompt, va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: id84 , utilizator 16:37, 6 Octombrie 2010
La firma dumneavoastra ar trebui sa fie un regulament intern care sa specifice tot ce dumneavostra intrebati, abateri disciplinare, sanctiuni....................
Salariatul inainte da a semna contractul trebuia sa il citesca si sa fie de acord cu acest regulament.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Nu se pot aplica doua sanctiuni odata ... fie avertisment , fie reducerea salariului ... stabilirea sancţiunii disciplinare ce va fi aplicată salariatului în raport de gravitatea faptei, avându-se în vedere criteriile care se referă la :
- împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
- gradul de vinovăţie al salariatului, sub forma: neglijenţei; imprudenţei; intenţiei indirecte; intenţiei directe.
- consecinţele abaterii disciplinare;
- comportarea generală la serviciu;
- eventualele sancţiuni disciplinare primite anterior, care pot fi luate în considerare numai pentru stabilirea comportamentului salariatului, acesta neputând fi sancţionat de mai multe ori pentru aceeaşi faptă.
sanctiunile disciplinare se aplica IN FUNCTIE DE GRAVITATEA ABATERII DISCIPLINARE SAVARSITE DE SALARIAT. Daca dumneavoastra considerati ca abaterea disciplinara savarsita este grava, puteti sa-l sanctionati cu reducerea salariului. Nu aplicati doua sanctiuni. Dar ATENTIE! RESPECTATI PREVEDERILE ART.267 codul muncii.
Va doresc o zi buna!
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina nemesisnmm nemesisnmm Buna ziua! Ce se intampla daca se schimba sanctiunea propusa de catre comisia de disciplina (ex:diminuarea salariului cu 10% pe o luna ) cu desfacerea ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim pentru absente nemotivate j0lli3 j0lli3 Buna ziua. Intrebarea mea este: In cazul in care doresc incetarea CIM al unui angajat din cauza absentarii acestuia de la locul de munca timp de 30 zile , care ... (vezi toată discuția)