avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii comune

Va salut cu respect. Am o intrebare legata de modul cum un presedinte de asociatie de propietari are dreptul de a face lucrari in beneficiul propietarilor fara ca majoritatea acestora sa fie de acord. Se intampla in Calarasi la asociatia nr7, d-nul presedinte a hotarat sa toarne un asfalt in jurul blocului fara ca majoritatea proprietarilor sa fie de acord cu acest lucru, si nu exista nici un tabel de semnaturi care sa certifice acordul sau dezacordul propietarilor in aceasta privinta. Va rog sa imi daca este legal acest lucru , iar daca nu ce este de facut in aceasta privinta. O alta problema este atitudinea dansului impotriva rauplatnicilor, mai concret eu ma simt jignit de vocabularul acestuia. Va rog sa cititi si daca puteti sa imi comunicati unde ma pot adresa in cazul in care am dreptate.Citez: ''fara respectarea unei discipline de bun simt, nu au ce cauta intr-o ASOCIATIE si isi vor vinde proprietatea pentru a se muta aiurea unde domneste legea haosului'' si ''va propunem ca rauplatnicii la consumul de energie termica pentru incalzire sau apa calda, sa fie tratati ca delicventii prinsi furand, intrucat nu este permis de a se consuma aceasta utilitate, fara sa plateasca si fara sa ceara din proprie initiativa debransarea daca considera ca nu au bani sa o plateasca. ALTII NU MAI AU BANI SA O PLATEASCA IN LOCUL LOR'' sau ''cei dati in judecata, angajand in acest scop un avocat al carui onorariu cuprins intre 500-1000 lei urmeaza a fi decontat, proportional cu sumele datorate, tot de catre cei dati in judecata''. Vii se pare normal ? Astept raspuns si va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
mafr79, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:50, 5 Octombrie 2010
1-Presedintele de asociatie detine limita de competenta sa dispuna a face lucrari
In cadrul asociatiei de proprietari executarea de lucrari de complexitatea celei mentionate de dvs revine exclusiv adunarii generale ,care poate dispune si sursa de finantare a lucrarii,de regula fondul de reparatii
2-Orice nemultumire cauzata de prestatia,comportamentul administratorului se solutioneaza prin sesizarea directa a presedintelui de asociatie
3-Referitor la necesitatea angajarii de aparator,costurile aferente serviciilor acestuia ,de regula sunt suportate de asociatie,urmand ca prin actiune sa solicite instantei sa dispuna si recuperarea onorariului in sarcina reclamatului
4-Daca nemultumirile fata de prestatia administratorului nu se solutioneaza la nivelul asociatiei de proprietari,aveti dreptul legal sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Domnule să aveți responsabilitatea unei asociații ce ați face?
Din ce bani sa se plateasca facturile?
Daca furnizorii va penalizeza și veți ajunge la debranșare de utilități ce faceți?
Ce faceți fară apă,caldură?
Daca dumneavoastră sunteți cu plățile la zi,fond rulment intreținerea dar sunteți
debranșat din cauza unor rai platnici ce ați face?

.
1. Presedintele si comitetul pot angaja lucrari de intretinere condominiu fara sa intrebe proprietarii. Daca asfaltul este la nivelul zidurilor blocului este o lucrare de intretinere a blocului care se face in acest regim, de urgenta.

2. Presedintele nu are dreptul sa dispuna alt mod de impartirea a cheltuielilor cu energia termica decat este legal, dar si proprietarii au obligatia sa-si achite datoria catre asociatie, respectiv catre ceilalti proprietari care le platesc o parte din restante din fondul lor de rulment.....sau, mai rau, se poate intampla ca ei sa plateasca si din cauza restantelor de plata la furnizor din cauza restantierilor acestia sa opreasca furnizarea utilitatilor.
Dv. va simtiti lezat de limbajul lui, dar vecinii dv. cum se simt atunci cand din fondul lor de rulment se plateste factura la furnizor si pentru dv.? Atata timp cat nu sunteti corect cu vecinii dv. bun-platnici nu puteti avea pretentia sa fiti tratat cu bunavointa.

3. Cheltuielile de judecata se platesc initial din fondul de reparatii al asociatiei si daca nu exista bani in acest fond se pun pe liste celor dati in judecata. Oricum acestia vor plati aceste cheltuieli la finalizarea proceselor. Doar nu vreti sa va plateasca vecinii aceste cheltuieli care se fac tot din cauza faptului ca nu va platiti intretinerea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la utilitati a raiplatnicilor dimciumihai dimciumihai in cadrul asociatiei de proprietari un proprietar nu mai plateste cotele de intretinere si se judeca de4 ani cu asociatia. intrucat fondul de rulment a fost ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ema.1 ema.1 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: administratorul blocului in care locuiesc este un tip descurcaret. Intotdeauna a gasit portite sa achite ... (vezi toată discuția)