avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce presupune alinierea conform O.U.G. 50/2010
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce presupune alinierea conform O.U.G. 50/2010

Am contractat un credit de nevoi personale in 2006, in valoare de 5000 Euro. La data semnarii contractului aveam o dobanda variabila de 11,90 % pe an. La data de astazi m-am trezit cu o dobanda de 13,9 %. Conform art. 95 alin.(1) coroborat cu art. 25 tot din acelasi act normativ, obliga creditorii alinierea contractelor de credit, la cerintele prezentei ordonante, insa ce se ia in acalcul?! Dobanda de la data semnarii contractului sau dobanda de la data intrarii in vigoare a O.U.G.50/2010?! art. 35 alin.(1) lit a, b, c, spune ce este interzis de catre creditor, fara a aduce atingere prevederilor legale privind modificarea dobanzii.
Ce inteleg eu din ordonanta este faptul ca pana la data intrarii in vigoare, creditorii au facut ce au vrut ei cu comisioanele(au introdus diverse comisioane), insa odata cu intrarea in vigoare a prezentei ordonante, legiuitorul le-a spus : "STOP, GATA CU FURACIUNILE!!" Daca ordonanta prevede strict ce comisioane trebuiesc percepute, unde se adauga acele comisioane, la dobanda anuala la data semnarii contractului, sau la dobanda aferenta zilei intrarii in vigoare a O.U.G.50/2010? Nu cred ca este vorba de nerecroactivitatea legii, deoarece spune clar in art. 95 din O.U.G.50/2010 :"Pentru contractele in curs de derulare,.........., sa asigure conformitatea contractului cu dispozitiile prezentei ordonante de urgenta."

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda conform oug 50/2010 modif. prin legea 288/2010 C.Marian C.Marian dobanda de referinta variabila....in urma modificarii oug 50, toate au ramas ca bancile, inteleg!!! in noua oug 50 nu se spune nimic despre transformarea ... (vezi toată discuția)
Probleme banci bugariu bugariu ce a dus nou oug 50 2010 fata de vechea oug 50 2010 di iunie (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Va rog sa ma lamuriti cu un sfat profesionist: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 6,45 % ... (vezi toată discuția)