avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CARE ESTE MARJA?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CARE ESTE MARJA?

Va rog sa ma lamuriti cu un sfat profesionist:
In contract la punctul 5 scrie " La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 6,45 % pe an si este fixa in primele 12 luni si variabila ulterior. Dobanda fixa se mentine constanta pe o perioada de 12 luni, incepand cu data primei trageri. Dupa aceasta data, dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila, la care se adauga 0,5.
Dobanda anuala efectiva (DAE), la data semnarii prezentului contract, este de 8,00 % pe an. In DAE sunt incluse: dobanda anuala, comisionul de analiza a documentatiei, de acordare credit si de administrare, cheltuieli efectuate cu incheierea politei de asigurare de viata, comisionul de urmarire riscuri, precum si alte costuri (orice alte costuri intervenite ulterior semnarii acestui contract).

Va rog sa-mi spuneti care este marja si daca din momentul intrarii in vigoare a O.G. 50/2010 DAE este calculata corect ?????
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 07:38, 3 Octombrie 2010
Specificata clar nu o vad, as spune ca marja ar fi acel 0.5, dar totul este foarte vag: Eu unul nu as semna asemenea mizerie.
Da nu pare corect.De la ce banca ati luat creditul?
La o prima vedere va pot spune ca nu au voie sa includa cheltuieli efectuate cu incheierea politei de asigurare de viata,comison de urmarire risc si alte comisioane......
Sunt deja grupuri de debitori formate pe net ptr fiecare banca ,iar udpa ce va logati vi se spune ce trebuie sa cuprinda actul ad in functie de contractul care este cam tipizat ptr banca respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Og 50/2010-solutie valy2blue valy2blue In 2005 am contractat un credit de nevoi pers.pe o perioada de 120luni in lei,la data incheierii ctr.dobanda curenta era de 18.5%pe an variabila la care se mai ... (vezi toată discuția)