As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana care a efectuat o pedeapsa privativa de libertate are posibilitatea de a intra in posesia copiei dosarului de penitenciar. Care este modalitatea legala, daca exista ? Unde se poate adresa ?
Multumesc mult de tot. Exista o baza legala ( un articol dintr-o lege ) sau depinde daca respectivul comandant vrea sau nu sa aprobe cererea. Este un drept legal sau totul depinde de bunavointa comandantului respectivului penitenciar ? Daca persoana a trecut prin 2-3 penitenciare in timpul executarii pedepsei tot dosarul se afla in penitenciarul in care a finalizat pedeapsa sau e divizat in mai multe parti ?
Va multumesc.
Persoana transferata dintr-un penitenciar in altul,la transfer este insotita de dosarul de penitenciar,unde pe timpul executarii pedepsei se fac mentiuni si se adauga acte,daca este cazul.
Deci dosarul se va afla la ultimul penitenciar,cel din care a fost liberata.
Puteti adresa cererea si directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Legea 275/2006 privind executatea pedepselor cu privare de libertate si HG 18972006, adica metodologia de aplicare a legii.Cererea o face catre Directorul penitenciarului,care este obligat sa dispuna sefului evidenta pers condamnate, punerea la dispozitie spre studiu a dosarului de penitenciar dar cum prevede legea. In prezenta unui lucrator de la evidenta sau a aparatorului.De asemenea aparatorul are oricand dreptul sa studieze dosarul.Daca directorul penitenciarului refuza aveti dreptul sa il actionati in instanta
Cazul ciorogarla!
Adina_83
buna seara!am si eu nevoie de un sfat....presupun ca stie toata lumea despre cazul Ciorogarla,UM din care s-a furat armament.Vroiam sa stiu,un soldat condamnat ... (vezi toată discuția)