avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM a unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM a unui angajat

Am un salariat care nu a mai venit la munca de la sfarsitul lunii septembrie si nici nu a anuntat ca nu mai vine. Cert este ca am auzit ca a plecat si din tara.Cum procedez pentru suspendarea CIM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 5 Octombrie 2010
Pt abatere disciplinara faci procedura de cercetare a abaterii disciplinare si fie ii suspenzi,fie ii desfaci ctr de munca.
multumesc mult!
Trimiteti notificare prin posta cu confirmare de primire, in care il convocati la sediul companiei in data de... si in prezenta membrilor comisiei disciplinare, pentru motivarea absentelor. In, cazul in care salariatul nu se va prezenta la convocare, conform art.267(3) Codul Muncii, da dreptul angajatorului sa dispuneti sanctionarea . Verificati si in Regulamentul de ordine interioara la cate absente nemotivate ii puteti desface contractul de munca
Aveti in regulamentul intern la societatii in care este prevazute sanctiuni disciplinare in urma lipsei de la serviciu
am trimis adresa prin posta,dar nu a fost gasita la domiciliu si s-a intors cartre societate.

Alte discuții în legătură

Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Lipsa de la servici mai este sanctionata?!!!! petrans petrans buna ziua, Avem probleme cu un angajat recalcitrant si foarte agresiv pe care conform art.61 lit A) il putem concedia pentru agresivitate verbala si fizica ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)