avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz de a inregistra contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz de a inregistra contractul de munca

Am avut un loc stabil de munca iar In data de 9 noiembrie mi-am depus demisia pentru a ma angaja la o alta firma pt un salar mai bun si o pozitie mai buna. Am inceput activitatea in data de 12 noiembrie. Desi am cerut sa semnez un contract de munca am fost tot timpul amanata de pe o zi pe alta. Astfel, din 12 noiembrie si pana in 15 noiembrie am fost plecata in Grecia la un training, iar apoi am inceput activitatea in magazinul din incinta Iulius Mall Cluj, unde in anumite zile am lucrat de la 7 dimineata la 1 jumatate noaptea. In data de 24 noiembrie am reusit sa deschidem magazinul, si noaptea la ora 12 am fost data afara. Mai precis, din 12 noiembrie si pana in 24 noiembrie, desi eu ca si angajat am semnat contractul de munca, acesta nu a fost inregistrat, iar in 24 seara mi s-a spus ca se refuza inregistrarea contractului si pot sa plec. Astfel, 11 zile am lucrat fara contract de munca, fara fisa postului, de la ora 7 la 1 jumatate inseamna 18 ore pe zi, nu mi s-a facut asigurare medicala cand am fost plecata in Grecia pentru training, si mai ales nu am fost platita pentru zilele lucrate. Contractul trebuia sa fie pt 3 luni initial, iar eu lucrasem deja 5 zile, deci depasisem perioada de proba pt contractul incheiat pt perioada determinata, asa ca de ar fi inregistrat contractul de munca, in cele3 luni nu mai puteam fi data afara fara un motiv legal. Toata lumea a fost multumita de mine , pana si seful meu, decizia lui a venit asa...ca o minune din cer, nemotivata...adica are el motive personale ce nu vrea sa mi le spuna. As dori sa stiu ce pot sa fac pentru a-mi primi banii pentru zilele muncite, si daca e legal refuzul de a-mi inregistra contractul dupa atatea zile. Faptul ca am muncit la aceasta firma pot sa probez cu poze, stampila firmei care inca se afla la mine, martori si altele.
Cel mai recent răspuns: dorothyd , utilizator 08:09, 7 Ianuarie 2008
avand in vedere ca poti proba ceea ce ai scris, mergi intai la ITM , faci o sesizare, apoi ii poti actiona in instanta si castigi sigur
cam ce am scrsi pe forum am scris si in sesizarea pt itm, cei de la ITM au facut un control si mi-au raspuns ca din toate actele puse la dispozitie de firma respectiva nu au gasit nimic ca sa ateste ca ca am lucrat acolo, desi eu am specificat clar cu ce pot dovedi. Nu inteleg ce se asteptau ei sa gaseasca atat timp cat NU am avut contractul de munca . Si au mai zis ca aceste conflice de drepturi nu sunt de competenta lor, ci ca tre sa il dau in judecata. Insa nu stiu ce anume tre facut, il dau in judecata si scot de la firma banii pt zilele care le-am lucrat, nu e o suma mare, si mi se renteaza?
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
In cazul dvs, cererea pentru solutionarea litigiului de munca se depune la tribunalul in a carei circumscriptie teritoriala aveti domiciliul sau resedinta. Cererea este scutita de taxa judiciară de timbru şi de timbrul judiciar.
Termenul este de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, deoarece obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate de angajator.
ok, am inteles ca sunt scutita de taxa de timbru. Eu ar trebui sa iau de la ei cam 800 lei pt zilele lucrate, deoarece au fost putine, nu voi avea alte cheltuieli care sa depaseasca suma asta?Faptul ca imi iau banii pt zilele muncite insa dau mai mult pe alte cheltuieli nu ma incalzeste cu nimic.
Separat de litigiul de munca puteti promova un litigiu in civil pentru daune, ati parasit fostul loc de munca pentru o oferta neserioasa etc ....

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj .va rog ajutor yo_kss yo_kss am o problema va rog daca ma poate ajuta cineva august2007-1noiembrie2008 lucrat la o firma cu carte de munca8ore (dat afara pt reducere personal-criza)nu mi ... (vezi toată discuția)
Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajata la o companie romaneasca de organizari ... Diana Berinde Diana Berinde Buna ziua, Sunt angajata la o companie romaneasca de organizari evenimente care, vara aceasta, m-a trimis in Grecia pentru a organiza evenimente acolo. Mi ... (vezi toată discuția)