avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare falsa nerecunoscuta de ASIGURATOR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare falsa nerecunoscuta de ASIGURATOR

Buna ziua,
Saptamana trecuta am lovit usor o masina in spate. I am dat asigurarea pagubitului, iar la 2 zile m-au sunat de la societate de asigurare ca polita nu este inregistrata in sistem. Am mers acolo si le am dat urm. informatii: Polita de asigurare este facuta de un agent de asigurare care la CSA apare ca intermediar oficial pentru acest asigurator, stampila in original a societatii asiguratoare, si factura emisa de acel agent de asigurare.
Ei sustin ca polita este un fals pe ea fiind mentionat ''antecontract'' si ca acel numar al politei a fost folosit pentru alta masina acum 6 luni. Drept urmare spun ca sunt bun de plata si ei nu se intereseaza de nimic. Asiguratorul refuza sa dea un raspuns scris. Pagubitul spune ca ma da in judecata si ca va cere o gramada de banii, ca vad eu atunci#-o. Reparatia pagubitului nu e deloc mica 5000 RON. Am vreo sansa sa nu fiu nevoit sa dau acesti bani?? Asiguratorul sustine ca am fost pacalit cu acea polita, ca am cumparat doar o hartie.Oare nu asiguratorul este cel care raspunde de toate actiunile si faptele agentului de asigurare conform legislatiei in vigoare... Daca sunt dat in judecata, pot fi gasit vinovat sa platesc? pentru ca daca DA, prefer sa ma inteleg si sa fac masina pagubitului intr-un fel.
Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
cosmin25, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmin25 , utilizator 09:42, 10 Octombrie 2010
Conform legislatiei in materie, asiguratorul este obligat sa plateasca despagubirea asumandu-si inclusiv politele lovite de nulitate, urmand a recupera sumele platite de la vinovat(intermediarul sau).Din acest motiv asiguratorul refuza un raspuns in scris.Pastrati cu grija originalul politei si chitantea/factura, care va vor folosi in instanta, anuntati si dv.dauna in scris, cu numar de inregistrare.Daca pagubitul va actioneaza in instanta, chemeti in solidar asiguratorul, care va fi obligat sa plateasca atat daunele cat si eventuale penalitati pentru intarziere.
Buna ziua,
Reclamatie in scris am facut catre asigurator, cu numar de inregistrare, tocmai pentru a-i obliga sa-mi dea un raspuns scris. Mereu imi spuneau ca e un fals: PLATESTE. Am facut sesizare si catre CSA. Legislatia in vigoare precizeaza clar ca un asigurator va raspunde pentru fiecare fapta sau omisiune a agentului de asigurare. Cu atat mai mult ca acest agent apare la CSA ca furnizand servicii pentru acest asigurator.Initial m-am speriat cand pagubitul mi-a zis ca ma da in judecata. E pososibil sa ceara mai mult in cazul unui proces sau pot sa stau linistit? Imi spunea ca o sa-i paltesc avocatu, reparatia si cere mult nu gluma.
Dovediti cunoasterea prevederilor legale privind responsabilitatea asiguratorului emitent de polita RCA, deci ar trebui sa cunoasteti si faptul ca sunt despagubite si cheltuielile de judecata legate de procesul civil.Nu aveti deci a va teme de nimic!B-)
Puteti solicita ajutor de la un avocat familiarizat cu acest domeniu, pentru a redacta adresele in cunostinta de cauza, atat in fapt cat si in drept si sa transmita materialul intocmit atat la sucursala unde a fost emisa asigurarea, la Centrala societatii de asigurare ( in atentia departamentului juridic) si, eventual, si la CSA ( dar astia au asa, mai mult un rol onorific si in nici un caz nu va vor rezolva problema).
Cat priveste celalalt cond. auto, nu va obtina mai mult decat a fost prejudiciat : adica, daca a avut o dacie de 10 ani vechime, nu va primi acum un Mercedes, oricat v-ar ameninta ( pacat ca aveti dublu ghinion: asiguratorul si pagubitul, ambii de cea mai inalta calitate.......)
Buna ziua,
Multumesc tuturor pentru implicare si sfaturi.
In reclamatia catre asigurator am bagat toate legiile in care sunt obligati sa suporte reparatia chiar daca este un fals din simplul motiv ca acel agent lucr pentru ei. Ei spun ca nu si-au luat banii pe polita si ca este specificat pe ea ca reperezinta un antecontract .Pagubitul spune ca ma asteapta pana primim raspuns scris de la asigurator( nu a raspuns la reclamatia mea ) si CSA. Credeti ca pot primi raspuns favorabil, tinand con de fapttul ca legislatia spune clar cine trebuie sa plateasca?
Ce ma sfatuiti apoi : sa ma inteleg si sa repar masina pagubitului sau am sanse de castig daca voi dat in judecata de pagubit?
Multumesc.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru rca Iulica popica Iulica popica Buna ziua, Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)