sunt insarcinata in 21 de saptamani si sunt in concediu de ingrijire copil care se incheie in data de 20 octombrie anul acesta, cand baietelul meu face 2 ani. pe 20 oct ar treb sa ma intorc la servici.
vreau sa intru in concediu medical cu risc maternal si apoi in prenatal.care sunt pasii care trebnuie urmati? cine imi da acest concediu medical (GINECOLOGUL SAU MED DE FAM)? de cand pot intra in prenatal (de la cate saptamani)? in acest caz eu voi primi bani de la firma (bani pe care firma si-i recupereaza)?
Art. 57. - Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004, cu modificările ulterioare.
Art. 58. - Certificatele de concediu de risc maternal se eliberează de medicul de familie sau medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30 de zile calendaristice, pe o durată totală de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau fracţionat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au născut recent sau care alăptează.
Art. 59. - Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de risc maternal se determină conform art. 31 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
Art. 60. - Indemnizaţia de risc maternal se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 61. - Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.