Buna ziua,
In seara zilei de 26 August 2010, odata ajuns la volanul masinii mele in dreptul unei treceri de pietoni o fata de 13 ani pe bicicleta a navalit pe trecere din spatele unui grup de pietoni care tocmai trecusera (in sens contrar celui de deplasare al fetei). Aveam viteza mica, maxim 30 km/h, asa ca am franat si oprit imediat, fata a intrat cu bicicleta in aripa mea dreapta provocand acesteria o mica indoitura si cazand in urma impactului in directia opusa masinii mele. S-a ridicat imediat zicand ca nu are nimic, dar tinandu-se totusi cu mina de piciorul drept. Bicicleta nu parea sa fie nici ea afectata, in afara de o pedala usor indoita reparata pe loc de unul din prietenii fetei (erau mai multi pusti pe biciclete).
A venit SMURD-ul si vazand ca fata acuza o usoara durere la genunchi, a dus-o la spital. Eu am ramas timp de o ora sa astept Politia, dupa care i-am contactat telefonic si mi s-a spus sa vin la Udriste sa dau o declaratie. Am insotit apoi Politia la locul accidentului pentru masuratori, dupa care m-am deplasat la spital unde fata a dat la randul ei o declaratie Politiei.
Dimineata m-am prezentat din nou la Udriste la solicitarea politistilor, care mi-au inmanat actele si dovada de reparatie a avariei masinii.
Am fost contactat recent de tatal fetitei, in ideea de a ajunge la o intelegere. Fata nu a fost spitalizata, a beneficiat doar de ingrijire la domiciliu, din pacate inca nu stiu pentru cate zile dar incerc sa aflu.
As dori sa stiu daca in cazul unui proces pot fi declarat vinovat de acest accident, iar in cazul in care zilele de ingrijire medicala ale fetei nu depasesc numarul de 10 daca are rost sa ma mai tem de o eventuala plingere penala si de efectele adverse ale acesteia.
De fapt, ma intereseaza sa stiu la ce sa ma astept in cazul unui eventual proces cauzat de o plingere din partea parintilor fetei. Nu doresc sfaturi referitor la o intelegere cu acestia, este o varianta pe care o iau in calcul dar nu vreau sa ma arunc orbeste la o intelegere fara sa stiu ce risc daca nu o fac.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns:
Radu Gabrian , Mediator
17:10, 12 Octombrie 2010