avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua - despăgubiri după accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua - despăgubiri după accident rutier

Acum 2 luni am avut un accident rutier,menționez ca eu eram pe bicicleta având verde la semafor și doamna care ma accidentat avea roșu la semafor și pe roșu mă lovit...O pot da în judecată și îi pot face plângere penala știu ca a fost și greseala mea ca eram urcat pe bicicleta dar vina este a ei nu?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sa intelegem ca erai pe bicicleta pe treceeea de pietoni?
Accidentul a fost declarat la politie, a fost politia la fata locului sa faca cercetari?
Chiar daca erai pe trecerea de pietoni iar semaforul era verde poate fi luata in considerare o culpa comuna avand in vedere obligatia de a te asigura si a traversa pe langa bicicleta si nu pe bicicleta.
Trebuue scos certificat medico legal iar daca nu ai avut nevoie de ingrijiri medicale mai mult de 90 zile dosarul penal se va clasa. Daune se pot obtine de la asigurator functie de vinovatue si culpa, daca este culpa comuna si tie ti se pot cere daune daca ai zgariat masina cu bicleta.
Da eram pe bicicleta în acel moment,am nevoie deja de 2 luni de recuperare cu revenire la control, eu in tot acest timp nu am avut voie sa mă deplasez deoarece am coloana lombara afectata,certificat medico legal nu am putut scoate tot din cauza neputinței de a mă deplasa!

Accidentul a fost declarat la politie dar când a mers soția sa ceara informații despre ancheta ia spus cei de acolo ca dosarul încă nu a ajuns la ei...Este posibil ca după aproade 2 luni sa nu ajungă la ei dosarul?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)
Persoana accidentata data in judecata de casco adrianapetre adrianapetre Buna ziua, Va descriu, pe scurt, urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma ajuta cu cateva sfaturi, in masura in care este posibil: - Octombrie 2013: un ... (vezi toată discuția)