avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei

Buna seara.
Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa pot fi despagubita material si moral.Va povestesc ceea ce mi s-a intamplat

Eram pe trecerea de pietoni,pasisem pe trecere,la scurt timp s-a schimbat semaforul in culoarea rosie,eu deja ajunsesem la mijlocul strazii,m-am uitat in stanga mea,si masinile nu plecase de la semafor(mai dureaza cateva secunde bune pana le da lor verde)atunci am zis sa-mi grabesc pasul ,chiar sa alerg sa trec mai repede.Dar....pana sa termin de traversat,o masina mica -opel- cu viteza mare ,m-a luat si m-a spulberat....m-a aruncat in aer ca pe o papusa,i-am spart parbrizul cu capul,si cand am cazut am ramas nemiscata,lesinata,imi pierdusem constiinta....mi-am revenit cand salvarea deja venise(am avut zile de la dumnezeu).Toate astea le-a aflat sotul meu de la martorii care au vazut ''spectacolul''.Sotul are serviciul foarte aproape de aceasta trecere de pietoni,si iesise sa vada ''Accidentul''....in fine
Aceasta masina avea rosu in momentul in care a plecat cu viteza de la semafor,sau cred,cum s-ar presupune,ca el nu a stat la semafor,ci pur si simplu in viteza a intrat in intersectie spulberandu-ma pe mine --eu eram singura pe trecerea de pietoni,nu mai era nimeni,aceasta trecere are cel putin 7 metri latime,
iar soferul sustine ca nu m-ar fi vazut.Intersectia este luminata si monitorizata de politie.
La fata locului au sosit organele de politie,salvarea.S-a intocmit un proces vb de catre politie si cu diagnosticul spus de catre medicii de pe salvarea SMURD(chemata de catre soferul care m-a accidentat)pe mine m-au luat cu salvare si m-au dus la urgenta(la Floreasca)
Bun,,,mi s-au facut investigatii-
-contuzii craniene bla bla
-n-am oase rupte,cap spart
dar m-am ales cu dureri groaznice de cap,picioare umflate si vinete,dureri de bazin
Am stat in spital 3zile dupa care m-au externat ca n-au paturi,tratament la domiciliu si revenire la nevoie.Sunt acasa de 4 zile.

Intrebarile mele acum,ar fi..
-nu trebuia sa ma sune politia sa ma cheme sa dau declaratie?
-cand ma duc sa scot certificatul medico-legal? sau ma trimite politia cu adresa catre IML?
-ce pedeapsa ar putea primi acest individ?
-ar putea sa ma scoata pe mine vinovata? sa ma puna sa-i platesc parbrizul?
deci eu efectiv la jumatatea trecerii de pietoni treceam pe rosu,dar si el la fel

astept cu nerabdare un raspuns de la d-vs,maestrii acestui forum
-
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:43, 13 Februarie 2011
1.Daca resimtiti inca dureri ca urmare a loviturilor primite,mergeti la alt medic si solicitati consult si medicatie,acestea urmand a fi avute in vedere la emiterea certificatului medico-legal.
2.Daca politia nu v-a cautat la domiciliu,avand in vedere starea in care va aflati,solicitati printr-o plangere penala adresata acesteia prin posta efectuarea de cercetari asupra situatiei aratate,aratatnd in aceasta,data si ora accidentului,modalitatea in care acesta s-a petrecut si eventual cuantumul despagubirilor civile si al daunelor morale,pe care intelegeti sa le solicitati.
Eventual solicitati sa fiti audiata la domiciliu.
Daca aveti posibilitati,este bine sa apelati la ajutorul unui avocat
3.Dupa ce va mai reveniti ,mergeti la INML si solicitati emiterea unui certificat medico-legal de catre un medic legist.
4.Mai este mult pana la a discuta despre pedeapsa,cercetarile intreprinse,cuantumul zilelor de ingrijiri medicale apreciate de legist,celalalte probe administrate vor avea un cuvant hotarartor de spus.
5.Cu privire la culpa dvs si a conducatorului auto se va efectua o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului care va decide.
La prima vedere este greu de determinat culpa dvs,pentru ca trebuie cunoscut cand a peolcat si cand a ajuns sa va loveasca soferul,la cat timp dupa schimbarea semaforului va aflati in acel loc.
6.Pastrati toatace actele,bonurile,facturile si retetele ,orice alte documente care atesta cheltuielile efectuate cu ocazia accidentuilui
In cazul unui proces,acestea vor fi necesare pentru dovedirea pretentiilor dvs.
7.Mai exista posibilitatea sa va intelegeti cu conducatorul auto cu privire la cuantumul despagubirilor si in urma retragerii plangerii,raspunderea penala a acestuia sa ii fie inlaturata.
Va multumesc pentru raspunsul dat.
Cred ca nu s-a inteles exact din relatarea mea,dar s-ar presupune ca eu m-am angajat sa traversez aceasta trecere cand deja semaforul la pietoni se schimbase in rosu..(acest semafor tine foarte putin pe culoarea verde).
Dar acest sofer avea rosu pentru sensul de mers inainte si verde pentru stanga.El a venit pe sina de tramvai ,nu a stat la semafor ,venind si cu viteza ,si m-a lovit de m-a facut din om neom.
In acest caz,as putea fi invinuita de ceva?Tot eu?
Ar putea soferul sa ma acuze, ca,eu treceam pe rosu si sa ma gaseasca vinovata pe mine? Dar el? Chiar nu are vina ca trecut pe rosu ? si m-a spulberat?
va multumesc inca o data pentru raspunsurile prompte
Fireşte că dacă se va stabili în urma expertizei (care se va face fără îndoială) că aţi trecut pe culoarea roşie a semaforului atunci purtaţi întreaga responsabilitate asupra accidentului şi veţi plăti tot ceea ce decide instanţa să plătiţi.
Deci sa inteleg ca vina este in totalitate a mea ?
Soferul tot pe culoarea rosie a trecut,nu a stat la semafor,a trecut pur si simplu pe langa celelalte masini care asteptau la semafor ,in viteza!!,si m-a lovit pe mine,care,totusi,eram pe o trecere de pietoni.
Dupa impact,a mai trecut ceva timp pana s-a schimbat culoarea semaforului pentru acele masini, si deci ,atunci trebuia sa fi plecat si acest sofer,iar eu ,binenteles,aveam timp berechet sa traversez lejer.
Dar eu nu am traversat acea trecere lejer,din contra m-am grabit,si de la jumate chiar am grabit pasul.
Chiar asa?sa platesc eu?
Tot eu sa fiu de vina?
NU v-a declarat nimeni vinovată de accident. NUMAI instanta de judecată poate face asta. EXISTÃ posibilitatea ca vina să aparţină dumneavoastră dar asta se va stabili DOAR de instanta de judecată, în urma administrării probelor existente în cauză. Dumneavoastră trebuie să vă înarmaţi cu răbdare şi nervi, şi cu bani şi să aşteptaţi desfăşurarea evenimentelor, aducând probe în această cauză.
Faptul că aţi fost lovită nu vă dă automat dreptate şi nu vă absolvă de vreo eventuală vină.

Alte discuții în legătură

Accident intersectie semaforizata CosminLiv CosminLiv Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Abuz in functie duta_ionut duta_ionut X-(AZI AM FOST SANCTIONAT INTR-O INTERSECTIE IN CARE PENTRU STRADA DIN CARE IESEAM NU AVEAM SEMAFOR AM FOST SANCTIONAT CU AMENDA DE 70 LEI PENTRU TRECEREA PE ... (vezi toată discuția)