Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira stanga si am oprit pentru a da prioritate. In momentul in care o masina aflata pe drumul cu prioritate s-a oprit la semafor, am inceput deplasarea, fiind lovit puternic de o alta masina.
Un martor al accidentului a spus ca el a vazut culoarea verde a semaforului de pietoni, a pus piciorul pe trecere, moment in care masina care m-a lovit a trecut prin fata lui cu viteza foarte mare. Din declaratia pietonului si din faptul ca alta masina a oprit la acel semafor, ar rezulta ca cel care m-a lovit a trecut pe rosu. De asemenea, el a recunoscut ca avea 80-90 km/h.
La politie s-a constatat ca eu sunt in intregime vinovat pentru neacordare de prioritate, politistul spunand ca "Viteza e relativa" si ca nu conteaza daca el a trecut pe rosu, eu nu i-am dat prioritate.
Se poate considera ca si el e vinovat? Are rost sa atac decizia in instanta?
Atata timp cat nu ati plecat pe verde de la semafor, ci ati fost pe cedeaza trecerea trebuie sa i-o cedati. Poate celalalt a trecut pe galben ca sa nu incurce intersectia cu o eventuala oprire in mijlocul ei. Din punctul meu de vedere ati fi cam vinovat sau in cel mai bun caz culpa comuna.