avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie permis suspendat

mi-a fost suspendat permisul pentru alcool 0.39(contraventie) 90 zile si am depus o contestatie la tribunal ,de unde mi s-a eliberat un certificat de grefa.Intrebarea este daca pot circula in baza acestui certificat si ce se intampla daca sentinta in acest proces care va fi in 30.03.11 va fi una defavorabila mie,tinand cont ca sunt mai multe zile decit suspendarea intre data procesului si termenul de suspendare. Sunt cumva si alte variante mai bune??/
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin 17 , utilizator 11:07, 8 Noiembrie 2022
cu certificatul de grefa te duci si-ti ridici carnetul de la politie
Va puteti recupera permisul de conducere daca va prezentati la politie cu acel certificat de grefa.
Permisul de conducere il veti putea pastra si in cazul respingerii contestatiei formulate si daca veti uza si de calea recursului care va trebui declarat in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei instantei de fond.
Prin urmare va veti putea pastra permisul pana la ramanarea definitiva si irevocabila a hotararii si in functie de solutia obtinuta in recurs il veti preda sau nu.
mergeti la politie cu certificatul de grefa si va ridicati permisul.
este legal sa circul doar cu certificatul de grefa(contestatie)?
cata06 a scris:
este legal sa circul doar cu certificatul de grefa(contestatie)?

Nu veti circula cu certificatul de grefa. Dati certificatul politiei si politia va va restitui permisul de conducere. Deci, veti circula cu permisul.

Certificatul atesta ca pe rolul instantei se afla plangerea dvs. contraventionala, plangere care este suspensiva de executare, ca si eventualul recurs.

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pt 90 de zile dorycayo dorycayo mia fost retinut permisul pt 90 de zile pentru 0.24mg alcool in aerul expirat si depasirea vitezei cu peste 51 km.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un ... (vezi toată discuția)
Permis luat pe 3 luni sau 1 luna? leonsorin leonsorin buna ziua, am facut-o lata ... aseara am baut o bere (fiind cu masina), si m-a oprit politia, si fiindca eu nu beau, corpul meu deja a asimilat-o si am avut ... (vezi toată discuția)