Acum 3 luni am schimbat la un service de telefoane autorizat (Cirma electronics) un ecran touchscreen. Desi telefonul era in garantie datorita faptului ca carcasa era lovita mi-au scos telefonul din garantie si a trebuit sa platesc piesa si manopera pentru inlocuirea ecranului care de fapt vine cu tot cu carcasa. Am platit fara comentarii! Acum, dupa 3 luni ecranul touchscreen s-a stricat din nou si cand m-am intors la service mi s-a aratat un proces-verbal care il semnasem atunci la ridicare in care se spunea ca manopera lucrarii este de 30 de zile.
Intrebarea mea este: exista un termen de garantie minim pentru piesele inlocuite in urma unei lucrari intr-un service? si care este acesta?
Probabil ca difera in functie de piese si tocmai de aceea am exemplificat.
Telefonul a fost cumparat pe firma si nu pot apela la ANPC.
Va rog ajutati-ma cu un indicativ de lege in care se specifica aceasta perioada de garantie minima care trebuie oferita pentru piesel einlocuit e.
daca platesti o piesa inlocuita in service ai garantie la ea deoarece ai platit-o. Daca schimbi motorulla o masina acesta are garantie ...sau ceva la calculator...
o parere pertinenta va rog !