avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Perioada garantie minima la piese inlocuite la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Perioada garantie minima la piese inlocuite la telefoane

Acum 3 luni am schimbat la un service de telefoane autorizat (Cirma electronics) un ecran touchscreen. Desi telefonul era in garantie datorita faptului ca carcasa era lovita mi-au scos telefonul din garantie si a trebuit sa platesc piesa si manopera pentru inlocuirea ecranului care de fapt vine cu tot cu carcasa. Am platit fara comentarii! Acum, dupa 3 luni ecranul touchscreen s-a stricat din nou si cand m-am intors la service mi s-a aratat un proces-verbal care il semnasem atunci la ridicare in care se spunea ca manopera lucrarii este de 30 de zile.
Intrebarea mea este: exista un termen de garantie minim pentru piesele inlocuite in urma unei lucrari intr-un service? si care este acesta?
Probabil ca difera in functie de piese si tocmai de aceea am exemplificat.
Telefonul a fost cumparat pe firma si nu pot apela la ANPC.

Va rog ajutati-ma cu un indicativ de lege in care se specifica aceasta perioada de garantie minima care trebuie oferita pentru piesel einlocuit e.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DumitruPop , utilizator 20:34, 12 Octombrie 2010
Garantia se acorda pe telefon, nu pe piesele componente ale acestuia.
daca platesti o piesa inlocuita in service ai garantie la ea deoarece ai platit-o. Daca schimbi motorulla o masina acesta are garantie ...sau ceva la calculator...
o parere pertinenta va rog !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de excludere a garanției AndreeaMPopa AndreeaMPopa Bună ziua, am o problemă legată de un smartphone cumpărat acum un an și jumătate care a fost trimis de 3 ori în service in ultimele 2 luni. Prima ... (vezi toată discuția)
Reparare/ inlocuire telefon in garantie andreicaraus77 andreicaraus77 Buna ziua, Am urmatoarea problema cu un vanzator in calitatea mea de consumator din cauza modalitatii de reparare efectuata de service-ul autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)