avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizare - cai de atac
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizare - cai de atac

Buna ziua, lucrez la Politia Comunitara Galati pe functia de Agent comunitar grad profesional superior,sunt in perioada de preavis .La noi in institutie nu s-au luat in calcul criteriile de disponibilizare,ci s-a organizat un concurs unde am promovat proba scrisa si la proba de interviu am fost respinsa.Lucrez in aceasta institutie din anul 2004 (atunci era Gardieni Publici)si in 2006 am promovat examenul pt Politia Comunitara.Nu am abateri,in fiecare an calificativul FB am cursul de perfectionare in cadrul INA,acestea nu mi-au fost de ajutor pt ca nu s-au luat in calcul deasemenea nici Acordul colectiv de munca.Vreau sa-i dau in judecata,cum trb sa procedez? Sunt functionar public.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:55, 8 Octombrie 2010
aveti posibilitatea sa contestati decizia de concediere la tribunal - sectia litigii de munca. insa nu stiu cum veti reusi sa motivati ca decizia de concediere e nelegala.
Conf Ordinului 614/2010 comisia de examinare trb sa fie formata din 5 mem brii astfel:1 membru din partea ANFP,1 membru din partea sindicatului sau comisie paritara si 3 din partea institutiei.Au facut parte dir gen,dir adj.sefa RU,si 2 referenti din departamentul RU.Grila de la interviu a avut legatura stricta cu bibliografia cu toate ca am dat un examen scris sinteza unde acolo ne-au testat cunostintele.Stiam ca proba de interviu are alte criterii ;abilitati de comunicare,capacitate de sinteza etc,este stipulat in lege.
io nu pricep cum e treaba cu " sunt in preaviz". odata ce nu v-a dat decizia de incetare a raportului de serviciu, in care sa fie trecut si preavizul, de la data la care produce efecte decizia... mi se pare o concediere nelegala.
legea nr, 188/199
"ART. 117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice."
legea nr. 53/2003
"ART. 74
(1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;" :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare concurs registrator medical madalyna45 madalyna45 Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Examen "legal / nelegal" la politia comunitara Maria02 Maria02 buna ziua, sunt agent comunitar clasa 1, treapta 3, in momentul de fata sunt in concediu dar am inteles ca mi se va face intrerupere de concediu intrucat voi ... (vezi toată discuția)