Imagini de deasupra uneia dintre cele mai frumoase grădini botanice din țară
În Iași s-a înființat prima grădină botanică din țară. Inițiativa i-a aparținut naturalistului Anastasie Fătu, patriot, filantrop și om de cultură.
„Încă din 1856 am pus fundamentele unei Grădini Botanice în orașul Iași. Această instituție, care la început a propășit foarte încet, fiind redusă la propriile mele mijloace, mai târziu a prosperat mai bine, subvenționată fiind de Casa Statului și a Comunei Iașilor.(...) Fondând această grădină mi-am propus a îmbunătăți salubritatea orașului Iași, a îndemna pe "giunimea" studioasă la învățarea botanicei și a procura iubitorilor de științe naturale ocaziunea de a contempla frumusețile naturii în momentele lor de repaus”, a scris scris Anastasie Fatu în 1870 în prefața lucrării „Enumerațiunea specielor cultivate în Grădina Botanică din Iași”, potrivit botanica.uaic.ro.
De-a lungul istoriei, Grădina Botanica și-a schimbat amplasamentul de mai multe ori, iar în locul de astăzi, în Dealul Copoului, a fost amenajată în anii `60.
O echipă de la aerofilm.ro a realizat un clip filmat cu o dronă deasupra Grădinii Botanice „Anastisie Fătu” din Iași.
[ link extern ]