avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere uzufruct

ce procedura exista de radiere a dreptului de uzufruct viager inscris in cartea funciara in cazul in care bebeficiarul uzufructului este decedat de mai bine de 70 de ani dar nu se gaseste certificatul de deces? la arhivele judetene a fost depusa cerere pentru eliberarea unui certificat de deces sau a eliberarii unui duplicat dar raspunsul lor a fost ca nu exista persoana in baza de date. ce alta procedura exista?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:09, 7 Octombrie 2010
In mod normal este greu de crezut ca exista asa ceva.
Admitand acest lucru puteti deschide o procedura care sa rezolve problema ajungandu-se la o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate decesul persoanei.
Din moment ce exista in actul juridic puteti deschide actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua.
ati incercat si sa obtineti un extras de uz oficial din registrul de nasteri al persoanei respective?
acum am aflat ca persoana este nascuta in America si nu se mai stie unde este decedata. ce posibilitati exista?
puteti sa promovati o actiune in instanta.
lils a scris:

acum am aflat ca persoana este nascuta in America si nu se mai stie unde este decedata. ce posibilitati exista?

Dar daca actul este fals?

Alte discuții în legătură

Radiere uzufruct viager, uzufructuari decedati in sua ssibiu ssibiu As dori sa prezint o speta pe care incerc sa o solutionez. O persoana locuieste intr-un imobil care este afectat de un drept de uzufruct viager, constituit in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)