Gestionarul nostru a avut lipsa in gestiune 3 luni consecutiv. Recunoste cele intamplate si promite ca v-a plati sumele lipsa. Noi dorim sa il concediem. Am facut un proces verbal de constatare a lipsurilor. Care e temeiul legal, art 61 lit a?
Buna ziua
CODUL MUNCII: SECTIUNEA 3
Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
Sa aveti si inventarierea pusa la punct bine. Banuiesc ca are si contract de gestiune semnat.
1. Preavizul se acorda numai in cazurile prevazute de Codul muncii(si cuprinse si in CIM):
Art. 73 - (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se află în perioada de probă.
2. Daca i-a incetat CIM cu art.61, lit.a) nu beneficiaza de preaviz acordat de angajator.
Preavizul după ccc
Diana844
Bună ziua, sunt în ultima luna de ccc, postul meu a fost desființat, si posibilitatea de ocupa un alt post in firma nu exista . Întrebarea mea este, am ... (vezi toată discuția)
Beneficiar somaj
birta
la desfacerea CM cu art 61 lit d salariatul trebuie sa mai stea cele 20 zile lucratoare
pentru a beneficia de somaj? zilele de CO nu se includ in cele 20 ... (vezi toată discuția)