avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Preavizul după ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Preavizul după ccc

Bună ziua, sunt în ultima luna de ccc, postul meu a fost desființat, si posibilitatea de ocupa un alt post in firma nu exista . Întrebarea mea este, am dreptul la preaviz 20 zile și salariu compensatoriu și ce trebuie sa fac? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 8 Decembrie 2016
1. Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 din Codul Muncii beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

2. Potrivit Deciziei nr. 8 din 8 decembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75, alin. (1) din acelasi cod, neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75, alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsa in contractele colective sau individuale de munca, daca aceasta este mai favorabila angajatului, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.

3. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz luminita29 luminita29 Buna seara, Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru. Multumesc (vezi toată discuția)
Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz CRAPISTUL CRAPISTUL Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz (vezi toată discuția)
Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)