avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz

Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 29 Februarie 2016
Înţeleg că firma de pază nu mai are interes să va păstreze ca salariat. Dacă sunteţi în perioada de probă sau cu C.I.M.(contract individual de muncă) pe perioadă determinată şi expiră durata prevăzută în contract angajatorul nu este obligat şi nici nu are interesul să vă dea preaviz.
Dacă aveţi încheiat C.I.M. pe perioadă nedeterminată şi angajatorul vă concediază, trebuie să vă dea un preaviz.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
Niunin Tiberiu, Consilier juridic
In urma neacordarii preavizului as putea da in judecata firma de paza.
Indiferent daca un salariat are sau nu calitatea de pensionar, preavizul se acorda in caz de demisie sau concediere in baza art. 61 lit. c si d, al art. 65 si 66 C.mun.

Potrivit Deciziei nr. 8 din 8 decembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 78 C.mun. cu referire la art. 75, alin. (1) din acelasi cod, neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75, alin. (1) C.mun., respectiv cu durata cuprinsa in contractele colective sau individuale de munca, daca aceasta este mai favorabila angajatului, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.

Cu ce articol ar inceta c.i.m.?
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am fost angajat cu contract individual de munca pe perioada nederminata si am fost concediat conf art 65 c.m.
In acest caz, se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Valy62B Valy62B As vrea sa intreb daca un pensionar care este angajat cu carte de munca, are dreptul la preaviz in cazul unei concedieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Preaviz luminita29 luminita29 Buna seara, Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru. Multumesc (vezi toată discuția)
Am fost concediat! in drept... art.65 alin.1 codul muncii. adica ... iuliu.arnautu iuliu.arnautu Am fost concediat! In drept... Art.65 alin.1 Codul muncii. Adica post desfiintat. In fapt... Am fost anuntat verbal sa nu mai vin la munca.Dupa 3 ... (vezi toată discuția)