avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul Operatorilor Intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul Operatorilor Intracomunitari

Buna ziua,
Am un PFA - activitati de comert, neplatitor de TVA, cumpar din Germania cosmetice (cu TVA) le vand in Romania (fara TVA), trebuie sa ma inregistrez in ROI?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 16:55, 7 Octombrie 2010
Nefiind persoana impozabila din punct de vedere al TVA cf art 153 din Lg 571/2003 nu aveti obligatia inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Atentie insa la cifra de afaceri pe care o realizati.Veti deveni obligatoriu platitor de tva in momentul depasirii sumei de 35000 de euro calculat la cursul de la data aderarii Romaniei.
De asemenea atentie la plafonul de achizitii intracomunitare care este limitat la suma de 10000 de euro pentru persoanele neimpozabile din punct de vedere al TVA.
Amalia Craciun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse intracomunitare - tva nicoleta56 nicoleta56 Buna, Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitoare tva import fructe jovana jovana Buna ziua, am un SRL nou, neplatitor de TVA si doreste sa importe fructe din UE, trebuie sa devina platitor de TVA, prin optiune, si apoi sa se inscrie in ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)