avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... data intrare in vigoare lege pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

data intrare in vigoare lege pensii

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare:

Nu am gasit nicaieri forma/continutul legii privind sistemul unitar de pensii asa cum a iesit de la Camera Deputatilor si a mers la C.C.R. si promulgare. Ma intereseaza daca data intrarii in vigoare a noii legi a ramas, dupa amendamentele din comisia de munca a Camerei "la 6 luni de la data publicarii", cu unele exceptii (articole) sau s-a modificat in luna septembrie si se mentioneaza data exacta (asa cum s-a tot mentionat, 01. ian. 2011) ori s-a stabilit ca se aplica principiul general de intrare in vigoare a legii imediat dupa publicarea in M.Of.

Va rog sa scuzati, dar pentru mine acest lucru prezinta importanta sa stiu dupa care lege ma voi putea pensiona.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:39, 7 Octombrie 2010
Legea privind sistemul unitar de pensii publice intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011, cu exceptia a patru articole, care intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii legii in MO si care se refera la:
-criteriile pe baza carora se face incadrarea in grad de invaliditate;
-infiintarea si atributiile caselor de pensii sectoriale;
-pensiile ocupationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand a fost trimisa spre promulgare modificarea legii 263 ref la reducerea varstei de pensionare pt cei care au lucrat in gr.ii-a de munca Pecicos Pecicos A fost promulgata modificarea legislativa la Legea pensiilor 263 ,de catre Iohanis si daca a fost publicata in MO ( ce numar) ? (vezi toată discuția)
Proces legislativ. ContSters394463 ContSters394463 Buna ziua ! Nu am cunostinte in domeniu si pun o intrebare: Daca parlamentul voteaza o modificare a unui articol dintr-o lege este necesar ca presedintepe ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativa referitor la grupa deosebita ! ovis67 ovis67 Buna ziua, pe 15 martie dl Dragos Niculescu redactor pe acest sait a publicat un articol referitor la modificarea legii 263/2010 privind grupa de munca ... (vezi toată discuția)