avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului

:-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte acte normative ar trebui sa citez in cererea adresata Judecatoriei pentru marirea pensiei alimentare, de vreme ce fostul meu sot plateste, numai cind are chef, o pensie de numai 50 RON. Pot cere sa plateasca si pentru perioada din urma?
in instanta nu e obligatoriu sa motivezi cererea in drept. in ce priveste plata pensiei de intretinere anterioara cererii o poti face.
Dar cred ca mai simplu e sa faci o plangere penala pentru abandon de familie ;)
#-o Buna ziua si multumesc mult pentru raspuns, dar, nu stiu cum pot face acea plingere penala, de vreme ce fostul sot, de care eu am divortat din motive foarte serioase, nu mi-a platit timp de vreo 2-3 ani pensie alimentara, iar in ultimele 4-5 luni a inceput sa plateasca...insa, din punctul lui de vedere o pensie de 50 de lei este deja prea mult...
Ati inceput acelasi subiect de mai multe ori... nu e tocmai frumos...

Cereti unui executor executarea sumei prevazute ca pensie alimentara pentru ultimii 3 ani... se va aduna ceva, e in plus... Asta daca aveti o hotarare si o pensie stabilita, sper ca am inteles bine. :D
Iar pentru acum, cereti instantei actualizarea sumei.
Sa inteleg ca aveti o hotarare judecatoreasca privind pensia alimentara?
Daca da plangerea penala e cea mai raqpida cale de a va primi banii.
Binainteles ca e si varianta cu executorul judecatoresc dar asta presupune sa aiba un venit constant sau o proprietate sau ceva de care sa te agati + citiva leuti pt. inceperea executarii B-)
am divortat acum 2 luni iar minorul mi-a fost incredintat si are pensia alimentara 135 ron.fostul sot lucreaza cu contract de munca in italia iar in contract are 1100 de euro salariu.il pot da in tribunal pt marirea pensiei alimentare?si care sunt pasii care trebuie urmati?

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)