avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se mai plateste comision 0.75% la ITM?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se mai plateste comision 0.75% la ITM?

carnetele de munca au fost scanate si arhivate,in acest moment se afla la sediul firmei.se mai plateste acel comision de 0.75%?
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 19:33, 11 Octombrie 2010
O fi normal sa platim dar nu procentual, pentru ca daca nu cred ca este mai greu de inregistrat o firma cu fond de salarii mai mare decat una cu fond de salarii mic.
Asta ca sa nu mai vb despre numarul imens de personal pe care il tin.
Nu stiu daca ati observat dar cu cat este mai mult personal in institutia publica cu care ai de-a face cu atat mai greu rezolvi o problema. De obicei la unul care chiar face sunt doi care pun piedici...
=D> nego_777..corect si de acord cu tine..
Chiar azi am avut o disputa la ITM Baia Mare...am crezut ca sparg totul asa m-a scos din sarite o inspectoare....care chipurile vorbea in numele alteia care era in concediu de odihna.si habar nu avea cum sta treaba..,dar trebuie sa faca ceva si ei..pe linga faptul ca nu sint complectate cartile de munca la zi ,mai si comenteaza#-o
Chiar asa ? .. situatia aceasta nu este la toate ITM - urile .. poate doar la cele cu care lucrati ... sunt ITM-uri care duc lipsa de personal din cauza celor de la I.M. si Minister care au decis sa dea afara oamenii de la aceste institutii decat de la I.M. sau MInister.

Comisonul de 0,75% sau de 0,25% este directionat catre Ministerul de Finante .. prin urmare, ITM-urile nu se autofinanteaza din acest comision ... bine ar fi daca ar fi asa cum se sustine mai sus ..:)
Glumesti? Directionat la Ministerul de finante ce gluma....... Atunci de ce nu declaram si platim acest comision ITM ca si celelelte comisioane la finante prin declaratia 102?

Exemple:
Sursa:[ link extern ]
"De aproape trei luni de zile, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj i-a fost retrasă autofinanţarea. Începutul noului an i-a luat prin surprindere pe angajaţii instituţiei care vor fi plătiţi de acum de la bugetul de stat. “Toate veniturile pe care instituţia le realiza, se virau în bugetul propriu. Acum merg la cel de stat”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct al ITM Gorj"
Sursa: [ link extern ]
ITM Iaşi se autofinanţează

Pentru anul 2008, instituţia planificase realizarea de venituri în valoare de 6.000.000 de lei şi în realitate s‑au realizat aproximativ 7.800.000 de lei. În ceea ce priveşte cheltuielile, au fost estimate în cuantum de 4.500.000 şi au fost efectuate doar 4.000.000. "Cheltuielile au fost utilizate în proporţie de 75 la sută pentru salarizare. Trebuie menţionat că la nivelul întregii ţări sînt doar 13 judeţe care realizează excedent şi care întreţin judeţele mai sărace. La nivelul Iaşului am realizat un excedent de 3.800.000 de lei. De asemenea, trebuie ştiut că inspectoratul se întreţine din prestarea de servicii şi că nu a utilizat finanţare bugetară", a precizat George Albulescu
eduard_ a scris:

Glumesti? Directionat la Ministerul de finante ce gluma....... Atunci de ce nu declaram si platim acest comision ITM ca si celelelte comisioane la finante prin declaratia 102?

....


Nu glumesc deloc ...... toate contributiile datorate de angjatori si angajatori sunt virate prin redirectionare la Ministerul de Finante ... activitatea ITM-urilor o cunosc destul de bine .

Datele din 2008 nu mai corespund realitatii ...

Incepand cu 01.01.2011 se pare ca acest comision de care se leaga angajatorii si pe care ii deranjeaza cel mai mult , nu celelalte procente care sunt mult mai mari, va fi redenumit.

Alte discuții în legătură

Prelungirea aprobarii pastrarii carnetelor de munca g.iancu g.iancu In legea 130/1999 scrie ca unii angajatori (deci cu titlul de exceptie) pot pastra carnetele de munca la solicitarea acestora, (scrisa, verbala nu se stie ) ... (vezi toată discuția)
Declaratie itm Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Comision itm loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti care e baza legala prin care itm impune firmelor sa plateasca comisionu de 0.75% ptr luna ian, din moment ce cartile de munca au fost la ... (vezi toată discuția)