avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... interviu admitere cu scutire
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

interviu admitere cu scutire

Stie cineva cum a fost ieri la interviul pe legislatia profesiei de avocat sustinut de cei care au solicitat admiterea cu scutire de examen? Mi-ar fi de folos niste informatii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters128473 , utilizator 17:47, 16 Octombrie 2010
Draga Vlad Stefan,

Cu toate ca, la un moment dat, te-am rugat sa imi spui parerea ta cu privire la interpretarea unui articol de lege si nu mi-ai raspuns, o sa te lamuresc eu cu privire la topicul propus.

Verificarea cunostintelor privind legislatia specifica profesiei se desfasoara in sala de consiliu, in fata tuturor membrilor consiliului care sunt prezenti la sedinta din ziua respectiva. Dupa cum sti, consiliu lucreaza in prezenta a cel putin doua treimi. Prin urmare, vor fi in jur de 10 membri ai consiliului.

Intrebarile se pot referi si la activitatea desfasurata, motive pentru intrarea in profesie etc., cat si din legislatia specifica profesiei.

Intrebarile din legislatie, dupa parerea mea, sunt de bun simt, fara a se lasa impresia ca se doreste sa se "incuie" candidatul. Cu alte cuvinte, daca sti, e ok.

Ca sa fiu mai clar, o sa-ti dau cateva exemple:
-care sunt cazurile de nedemnitate,
-cine solutioneaza o contestatie la deciziile comisiei de disciplina a baroului,
-dreptul la asigurari sociale,
-indatoriri.

Din cate am observat, fiecare membru prezent pune cel putin o intrebare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere avocatura consilieri juridici cu vechime 5 ani in profesie V-as ruga sa imi spuneti daca stiti in ce perioada, unde si cum se organizeaza concursul pentru admiterea in profesia de avocat pentru consilierii juridici cu ... (vezi toată discuția)