Buna ziua.Am o problema mai dificila.Acum doi ani am primit de la parinti un teren pe care am inceput sa construim.In vecinatatea noastra din stanga uitandu-ne de pe strada in curte este un imobil proprietate personala cu etaj declarata la primarie casa de locuit unde la parter funtioneaza o carciuma si un magazin mixt, la etaj nu este nimic.Terenul are in jur de 25m lungime, iar gard despartitor nu era decat pana pe la 18m deoarece mai era un imobil care pe urma s-a daramat.Deoarece nu am vrut ca toti care ies di carciuma si vin la WC din afara care este cam la 1m-1.5m de terenul nostru am rugat pe doamna proprietara sa completeze gardul sau daca nu o facem noi.Nu a facut nici un demers asa ca ne-am apucat noi la care dansa ne-a reclamat la politie cum ca ne atingem de gardul dansei, cand stalpii sunt ale noastre scrie si numele fostilor proprietari si numai sarma a pus dansa.Ok am trecut si peste asta am inceput sa construim si nu ne convine ca copilul nostru de 3 anisori sa vada organele intime a persoanelor indiferent femei sau barbati care vin la WC.Nu mi se pare etic si nici admisibil ca in 2010 sa nu fie WC in incinta barului si oamenii sa iasa afara.Vara aceasta pe partea noastra pentru ca gardul acel faimos de 1.50m din sarma este chiar pe linia de despartire a celor doaua terenuri, se facem gard pe partea noastra cu 20cm de gardul initial.Cand a vazut doamna vecina nu astiut ce sa faca si a inceput sa demoleze gardul initial de sarma si sa scoata stalpii.Are dreptul sa demoleze gardul????Gardul nostru nu este inca gata numai fundatia am reusit sa facem.Deci acuma nu desparte nimic cele doua proprietati decat un beton de 50cm.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac cu vecina si cine ar trebui sa faca gard sa nu vedem cine iese din WC carciumei.M-am gandit sa le reclam la garda de mediu?!?!?Este inadmisibil ca cineva sa creada ca ea poate sa faca orice si toate raman fara nici un cuvant.Unde ar trebui sa ma adreses sa se ia masuri.
sa o dati in judecata pe vecina si sa solicitati sa o oblige instanta sa plateasca jumatate din cheltuielile pe care le veti face pt ridicarea gardului.
Multumesc pentru raspuns.Pentru mine judecata ar fi o tortura.Daca pana luni dimineata nu pune gardul inapoi primul pas va fi ca ma duc la politia din Comuna si o reclam.Pe urma la garda de mediu sa demoleze WC-ul.Poate sa fie obligata de Primarie sau politie sa ridice un gard de min 2m ca noi sa nu vedem ce se intampla in curtea carciumei???Sau la ce institutie sa ma adresez?????
Multumesc
Este legal?
iris9
Buna seara. In urma unui proces civil cu obiectul granituire am obtinut o fasie de teren din spatele zidului casei mele lata de 70 cm, si lunga 26 m, urmand sa ... (vezi toată discuția)