Am cumparat o casa
1 - In actul de vinzare-cumparare scrie ca sint 136mp si in cadastru 129mp
Vecinul din stinga sustine ca i-am furat (de fapt vechii proprietari) din spatiul curtii sale 0.5m pe toata lungimea de 18m adica vreo 9mp.
Cel din dreapta -a cumparat recent-vad ca se grabeste sa faca gard din boltari la granita dintre case .
Cum pot afla adevarul si de unde despre datele reale ale suprafetelor pe care le detin vecinii mei ca sa stiu cine are dreptate si ca sa pot -daca e posibil-sa recuperez cei 7mp ?
Ce pot face ca sa intrerup constructia gardului?
2 - La granita cu vecinul din stinga este o ruina de casa pe toata lungimea,Daca o demolez pot construi alta pe acelasi amplasament sau trebuie ori sa am avizul lui dat la un notar ori sa las intre granita si noua constructie ceva (cit ?) metri ?
Din pacate, problemele legate de proprietati imobiliare sunt complexe si, de aceea, sfaturile fara a consulta actele dosarului nu pot fi suficient de lamuritoare si nici exacte.
Din ceea ce ati spus, exista sanse ca vechea constructie sa fie tocmai linie de hotar, iar la o expertiza ea sa fie stabilita ca atare; astfel, problema de granituire si stabilre a limitei de proprietate sa vizeze numai latura dreapta. Ca atare, pentru diferenta de suprafata sunt doua variante:
*daca suprafata in minus ar reiesi din masuratorile ulterioare, iar de la vanzare-cumparare nu a trecut mai mult de un an, puteti cere o diferenta de pret - actiune estimatorie;
* puteti intenta si o actiune revendicare plus granituire, caz in care se vor masura ambele proprietati.
Pentru demolare este necesara o autorizatie de demolare, din partea Primariei.
Ajutor!
bogalina
Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)