avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare bani de la nemti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare bani de la nemti

am efectuat un transport romania germania cu contract incheiat cu o firma din roamania, dar factura trebuie achitata de firma din germania. partenerul roman imi spune ca neamtul nu plateste, il pot chema in judecata pe neamt in romania sau ce alta cale legala am de a-mi recupera banii.multumesc.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:45, 9 Octombrie 2010
notificati partea germana, poate plateste
Cu cine ati incheiat contractul de transport? Cu firma romana! Atunci ei trebuie sa va plateasca. Daca firma romana s-a angajat sa livreze marfa inclusiv transportul, firma germana are obligatie numai fata de firma romana, plata marfi si transportului. Daca firma romana va insarcinat cu transportul, obligatia de plata este a lor, indiferent daca firma germana isi respecta sau nu obligatiile de plata.
Nu aveti de ce notifica pe cineva cu care nu a-ti incheiat direct o intelegere, un contract, intru-cat nu exista nici o baza legala. Probabil firma romana nu vrea sa va plateasca, oricum nu aveti cum verifica daca facturile emise de aceasta au fost platite, va pot spune ce vor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export trilateral ? Liliana Iftimie Liliana Iftimie Buna ziua,firma noastra produce talpi de incaltminte,si trebuie sa exportam unei firme din Germania care platste in euro.Dar livrarea talpilor o facem in ... (vezi toată discuția)
Refuz transportator de a aduce marfa beneficiarului ela30 ela30 Buna sera, V-as ruga un raspuns pentru urmatoarea situatie: O societate din Romania convine cu un transportator,in baza comenzii sa-i fie adusa materie ... (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)