Buna ziua, in orasul nostru nu exista sistem de termoficare,centrala este propie blocului, platim totusi gigacalorie fiindca asa a hotarat primaria.La ultima sedinta avuta cu domnul primar acesta ne-a spus ca nu vom mai platii apa calda si caldura in gigacalorie ci consumul de gaz si banuiesc curent. Dar se pare ca cei de la Serviciul public de gospodarire a spus ca nu se poate fiindca trebuie sa refaca nu stiu ce acte,sa obtina nu stiu ce avize nimic clar.De aceea ma puteti lamurii va rog conform legislatiei in vigoare e sau nu posibil acest lucru fara ca noi sa fim obligati sa preluam centrala fiindca cei de la Serviciul public au spus ca doar asa este posibil acest lucru. Administratorul blocului este angajatul primariei,el se ocupa de centrala blocului. Va multumesc.
Sunteti proprietari ai apartamentelor sau chiriasi?
Daca aveti asociatie de proprietari sau de locatari, poate aveti si o conducere aleasa de dumneavoastra: presedinte, comitet... Acesti reprezentanti ai dumneavoastra pot sa discute cu cei de la primarie, cu furnizorii si sa gaseasca cea mai convenabila solutie. Nu am inteles care este interesul primariei aici. Primaria ar avea, la modul firesc, doar un rol de indrumare, de intermediere, conciliere si supravegherii intocmirii contractelor dintre furnizori si asociatii.
Greseala mea fiindca am uitat sa precizez ca suntem chiriasii primariei. Nu avem asociatie de locatari , facturile merg direct la Serviciul public ,ei fac calculele in functie da factura de gaz si curent banuiesc,chiar daca inca nu am prea inteles ce formula de calcul folosesc pentru a transforma consumul de gaz in gigacalorie.La ultima sedinta avuta de noi chiriasii cu domnul primar acesta a spus ca este de acord sa nu mai platim gigacalorie ci consumul de gaz dar cei de la serviciul public au spus ca nu se poate ca trebuie refacute nu stiu ce avize tocmai acest lucru ne intriga fiindca am vrea sa aflam exact ce ar trebui facut si daca e posibil acest lucru.Va multumesc.