Buna ziua ! Mama mea este in plin proces de divort, dupa care urmeaza si partajul( un apartament cu trei camere). Din motive de sanatate si blocaj psihic nu are puterea sa lupte pentru partea ei, cu sotul foarte agresiv, vreau sa intreb: poate sa-mi faca la notar sau oriunde in alta parte o imputernicire pentru partea ei sa o pot reprezenta eu in fata instantei? Sau trebuie indeplinite mai multe conditii? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Am sperante ca va fi bine , ca voi putea sa o reprezint cum trebuie si sa-i castig 50% din munca ei de o viata. Am si drept de semnatura in procesul de divort? Deci pot negocia cu "tata" pana la ultimul banut?
Da, puteti negocia cu "tata" pana la ultimul banut, dar numai la judecatorie, ca instanta de fond.
Un divort, de regula, nu se opreste la judecatorie, ci se continua si la tribunal, unde nu mai aveti dreptul de reprezentare, daca nu sunteti doctor sau licentiat in drept.
Si inca ceva care cred ca trebuie sa va amintesc: exista regula obligativitatii infatisarii personale a partilor.
Legea permite reprezentarea in procesul de divort dar numai in anumite situatii, prevazute expres in art. 614 C. pr. civ. printre care unul dintre soti este impiedicat de o boala grava.
Deci, motive de sanatate si blocaj psihic trebuie sa le probati in fata instantei, iar aceasta sa considere "boala grava".
P.S. Eu iti urez succes si sa-i "tragi" lui tatal tau cativa "pumni" incat sa se laude cu feciorul sau!
Divort
Teleaba Cristina
Bună seara,
As putea sa fac o procura speciala pentru a fi reprezentata în divorț de către avocatul meu?
Menționez ca intenționez sa plec în alta tara ... (vezi toată discuția)