Buna ziua!
Va rog sa imi confirmati urmatoarea chestiune: cand am fost sa depun actele de divort din comun acord la judecatorul de serviciu acesta mi-a spus ca se poate sa lipsesc de la infatisare si sa fiu reprezentata spre exemplu de mama daca fac o procura speciala la notar in care sa mentionez ca doresc sa ma reprezinte in procesul de divort.
Asa este? Se poate sa imputernicesc pe cineva care sa ma reprezinte? Stiam ca se poate doar in anumite cazuri speciale (internare spital, boala grava, deplasare strainatate ... etc). Eu intentionez sa plec din oras si nu mai vreau sa revin aici. Insa daca sunt in alt oras, nu sunt angajata, se poate in orice conditii sa o imputernicesc?
Cu multumiri,
Vanessa
Nu.Procura speciala , pentru reprezentare, este necesara cand reclamantul e incapabil , are resedinta sau domiciliul in tara, este impiedicat de o boala grava sa participe la judecata.
;)
nu se poate in acest caz sa va reprezinte mama sau altcineva. oricum, daca e vb de un divort prin acord, la primul termen veti divorta, nu va fi nevoie sa va deplasati decat o data
trebuie sa va prezentati personal la proces sau sa va angajati avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Judecata in lipsa mea
jus7m
am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort
Teleaba Cristina
Bună seara,
As putea sa fac o procura speciala pentru a fi reprezentata în divorț de către avocatul meu?
Menționez ca intenționez sa plec în alta tara ... (vezi toată discuția)