avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... salutare
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

salutare

Salutare tuturor celor de pe acest forum! Sunt nou pe aici, iar pentru ca sunt si eu ocupat cu studiul intens pt examen, nu am sa ma intind la vorba prea mult; am o singura intrebare pentru a ma lamuri cu privire la modul de aplicare a art. 385 ind.9 alin.1 pct 17 ind.1, iar intrebarea mea este: cazul de casare prev. de acest text de lege se poate lua in considerare 1. din oficiu de catre instanta intotdeauna; 2. numai daca a influentat asupra hotararii in defavoarea inculpatului; 3. in nicio situatie ?
Intrebarea face, desigur, trimitere la continutul alin.3 al aceluiasi articol, care a fost modificat prin Lg.356/2006, in vreme ce pct.17 ind.1 a redevenit aplicabil ca urmare a Deciziei783/12.05.2009 a CCR.
Multumesc celor ce imi vor raspunde si urez multa bafta celor ce se pregatesc pt examene!

Alte discuții în legătură

Se poate rejudeca un proces penal aflat in faza de recurs? aacris aacris se mai poate rejudeca un proces penal in cazul in care este in faza de recurs (vezi toată discuția)
Art. 385 ind.9 alin.3 musty musty Incerc sa aflu care este continutul [b]actual [/b]al art.385 ind.9 alin.3 din c.p.p.; ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Recurs loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. daca inculpatul nu a contestat incadrarea juridica la fond, o mai poate face in recurs? daca ... (vezi toată discuția)