buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. daca inculpatul nu a contestat incadrarea juridica la fond, o mai poate face in recurs? daca inculpatul nu a contestat catimea prejudiciului la fond, o mai poate face in recurs? daca da, care este temeiul legal?
va multumesc anticipat
Pot fi contestate in recurs daca la fond nu a inteles sa beneficieze de prevederile art.320 indice 1 Cpp, referitor la recunoastrea faptei, a incadrarii si a vinovatiei.
320 ind 1 presupune recunoasterea faptelor retinute in actul de sesizare nu neaparat si a incadrarii juridice , se poate ca inculpatul sa nu fie de acord cu incadrarea data fapelor prin rechizitoriu, fapt care nu impiedica aplicarea procedurii simplificate, situatie in care potrivit art. 334, instanta poate pune in discutie schimbarea incadrarii juridice...
si se poate face recurs pentru motivul prev. de art. 385 ind 9 pct 17 C.pr.pen.
in ceea ce priveste catimea prejudiciului, aici am dubii,dar cred ca in functie de situatia concreta, daca valoarea prejudiciului este strans legata de incadrarea juridica si fapta in sine, daca s-a facut aplicarea art.320 ind. 1 nu se mai poate contesta in recurs, daca s-a disjuns latura civila se judeca potrivit dreptului comun, cu caile de atac aferente.
Inculpatul poate declara recurs si sa fie admis de instanta superioara daca hotararea primei instante s-a dat cu incalcarea legii.
Pot exista si alte greseli de judecata.
Citatie - nelamurire
nikolos
Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)