avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri site de Turism
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri site de Turism

Pot sa obtin fonduri nerambursabile pentru un site de turism/cazari online ! Sau pot obtine vreun fond sau vreo finantare pentru un astfel de proiect.Am gasit ceva aici
www. adelbacau.ro/masura_313_incurajarea_activitatilor_turistice.php
, dar nimic concret.. Mentionez ca sunt student. Am observat ca am unele avantaje la infintarea firmei.

Studentii care vor sa porneasca o afacere beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor:

Pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului ;
Pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor Registrului Comertului
Pentru autorizarea functionarii comerciantilor.
Pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent.
Pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunal.
Taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica:
- cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren;
- cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatiilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
- cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.


Ce alte avantaje mai pot avea? Multumesc frumos !
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
Ing3ras, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ing3ras , utilizator 17:55, 6 Aprilie 2011
Daca vreti doar o parere, atunci: n-aveti nevoie de fonduri europene pentru a porni un astfel de site. E nevoie doar de munca, care munca (salarii) oricum nu se finanteaza.

P.S.: Vedeti ca e o piata foarte aglomerata. Orice agentie de turism cat de cat mai rasarita are un astfel de serviciu. Sa pornesti un nou site pe aceasta nisa mi se pare destul de hazardat.
Eu sunt de parere ca am nevoie de acest ajutor si nu este de neglijat.Pe langa munca care trebuie depusa la proiect sunt destule costuri care intervin despre care nu vreau sa vorbesc pentru a nu dezvalui datele proiectului.Nu este un simplu site de cazari online cu posibilitatea proprietarilor de a se inscrie pe site.Va dispune de multe functii importante.Sunt constient ca sunt destui competitori pe piata, dar unul singur are implementat ceea ce vreau eu sa fac + ca eu vin cu multe alte functii in plus.Iar un minus pentru cel mentionat anterior este faptul ca duce lipsa de promovare.Potrivit calculelor mele as avea nevoie de 3.000-4.000 euro pentru a pune pe picioare acest proiect. Multumesc pentru raspuns si sper sa mi dati cat mai multe raspunusuri care sa mi fie de ajutor, totusi este o comunitate destul de profesionista si astept cat de cat raspunsuri mai relevante.
3000-4000 euro nu este o suma potrivita cu accesarea de fonduri europene. Este sub suma minima impusa pentru majoritatea programelor de finantare.

Iarasi va hazardati cand faceti afirmatia ca nu este o suma de neglijat: pentru orice consultant este o cerere neglijabila si este cu totul improbabil ca cineva v-ar intocmi un proiect pe aceasta suma mica, chiar si presupunand ca ar exista un program potrivit (desi la acest nivel redus nu exista).

Din nou, parere proprie: suma e prea mica ca sa va legati la cap cu granturi din fonduri publice. E mult mai usor sa gasiti un asociat dispus sa investeasca sau sa va imprumute aceasta suma mica. In continuare cred ca puteti sa porniti portalul si fara banii acestia, renuntand pentru moment la partea care implica costuri. Oricine e mult mai dispus sa investeasca intr-o idee care deja lucreaza, decat in ceva teoretic. Apoi faceti si partea mai scumpa; eventual aveti timp sa validati ideea pe piata si sa vedeti daca intr-adevar ar fi profitabil si merita efortul.

Ca fapt divers, eu am gasit id-ul dvs. in logurile de pe site-ul nostru. Am vazut ca la data respectiva insistați pentru consultanta in direct la o ora nepotrivita, iar colegul meu care era cu totul întâmplător online v-a indrumat spre o resursa disponibila la acea ora; din pacate dvs. ati raspuns cu țâfnă atunci când colegul v-a explicat că e o oră nepotrivită pentru întrebări în direct. Din nou faceți aceeași eroare și aici.

Trebuie să înțelegeți că proiectele dvs. par importante în cel mai înalt grad pentru dvs., în timp ce persoane din exterior pot avea o părăre cu grad mult mai mare de obiectivitate și pot să filtreze ideile dvs. și prin prisma experienței. Dacă unii vă spun că se poate și altfel, încercați să vedeți dacă nu cumva e așa, nu rămâneți blocat doar pe coordonatele inițiale. Tot pe baza experienței vă spun că un răspuns mai relevant decât atât va fi greu să obțineți.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Multumesc frumos pentru raspuns.in legatura cu log-urile eu cred ca am vorbit cat se poate de frumos, mai degraba colegul dumneavoastra a fost putin arogant ca sa zic asa.In fine multumesc inca odata si imi cer scuze pe aceasta cale si colegului dumneavoastra daca l am deranjat !
Nu e nevoie de nicio scuza, nu asta cautam. Cautam sa va indrept pe o cale mai scurta spre obiectivul pe care-l aveti.

Alte discuții în legătură

Am o asociatie sportiva non-profit. ca aventaje imi ofera tara? BRAVO-2-0 BRAVO-2-0 buna ziua tuturor. cu permisiunea dv. doresc sa ma avutati si pe mine in cateva probleme. suntem 3 colegi care am pus pe picioare o asociatie sportiva ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru modernizare pensiune alexandra carabelea alexandra carabelea Familia mea este proprietara unei pensiuni de 2 margarete cu noua camere in Busteni. Putem obtine fonduri nerambursabile pentru modernizarea pensiunii si ... (vezi toată discuția)
Pensiune turism cu investitii de la terti Nicu29 Nicu29 Buna ziua, Ma numesc Cristian Nicolae, am terminat Facultatea de economie a comertului, turismului si serviciilor in 2007, timp in care, pana in prezent ... (vezi toată discuția)