avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... am o asociatie sportiva non-profit. ca aventaje imi ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

am o asociatie sportiva non-profit. ca aventaje imi ofera tara?

buna ziua tuturor. cu permisiunea dv. doresc sa ma avutati si pe mine in cateva probleme. suntem 3 colegi care am pus pe picioare o asociatie sportiva nonprofit , ramura sportiva fiind AIRSOFT. am cautat cat am putut eu de mult sa vad ce avantaje ofera tara asta unei asociatii sportiva nonprofit. pana acum am gasit ca se pot directiona aia 2% din impozit. atat. se pot accesa fonduri nerambursabile? ma puteti ajuta , sau macar ma puteti indruma unde sa caut? mentionez ca nu detin cunostinte economice , contabile , juridice. multumesc
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 17:53, 22 Ianuarie 2011
Dupa cum am observat ONG-urile incep sa isi ia in serios rolul pe care il au si se dezvolta incet dar sigur.
Sper din suflet ca ONG-urile noastre sa ajunga precum cele de afara care numara cel putin 10.000 de membri.
Aveti aici un link care zic eu ca va poate ajuta pe viitor in functie de activitatile stabilite de dvs prin statut.

[ link extern ]
am mai gasit asta.ar fi preferabil o asociatie non profit pentru ca poti incasa bani si din vanzari si ai o scutire de impozit pe profit pentru activitatile economice de maxim 15000 eur dar in limita a 10 % din veniturile din activitatile nonprofit.
o asociatie nonprofit poate avea in paralel si activitati economice precum vanzari produse, prestari servicii pentru care emite factura dar si activitatile fara scop patrimonial pentru care este remunerata din cotizatii membrii, sponsorizari, donatii, fonduri externe nerambursabile, competitii si demonstratii sportive, vize, taxe.
Contabilitatea trebuie organizata ca la o societate comerciala incepand cu anul 2008, insa sunt niste diferente pentru specificul activitatii nonprofit precum si la unele conturi contabile pentru activitatile nonprofit. Trebuie sa depui bilant de doua ori pe an si numai daca ai si vanzari o declaratie de impozit pe profit daca e cazul.
trebuie sa verific pe statut? thx
Da, se pot accesa si fonduri nerambursabile, dar, in functie de cerintele programului pe care aplicati, exista in unele cazuri si o contributie proprie pe care trebuie sa o asigurati din sursele dvs. (ale ONG-ului). De exemplu, daca sunteti ONG inscris in regula in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, puteti beneficia in prezent de dotari cu tehnica de calcul. Unele detalii despre aceasta gasiti aici: [ link extern ] /

In domeniul turism-agrement (sugerat de obiectul de activitate al dvs.), vor fi doua sesiuni pentru proiecte in mediul rural, prima in luna martie, a doua in luna septembrie 2011.
Desigur ca mai sunt si alte domenii, dar trebuie mai intai sa va hotarati dvs. ce puteti face si cat puteti sustine financiar, deoarece suma nerambursabilă se acordă după efectuarea cheltuielii (din fondurile beneficiarului) şi prezentarea unor documente justificative. Exista si prefinantari, dar nu sunt la indemana oricui si deja intram in detalii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari
pana acum, totul in clar si in acelasi timp in ceata. referitor la fondurile nerambursabile? doar pe tema calculatoarelor , site , internet? atat? ma asteptam la ceva pentru achizitie teren sau cu terenul meu achizitie arme de airsoft... dar mai caut. poate ma mai ajuta cineva....pls
Achizitiile de teren nu se finanteaza atat de usor. Maximul pe care-l puteti obtine in domeniu este ca pentru teren sa fie eligibil cel mult 10% din valoarea totala cheltuielilor eligibile.

Exista aici pe forum (dar si in alte parti pe Internet) multe articole si discutii care arata ca nu puteti porni la drumul cu fondurile europene fara nimic: de regula este necesar sa aveti terenul si o suma consistenta de bani. Nu ma apuc sa repet de ce, sunt multe discutii pe aceasta tema. Daca ati mai fi insistat pe site-ul pe care vi l-am recomandat, ati fi gasit si partea despre turism rural (unde au loc ONG-urile) si conditiile aferente.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Asociatie club sportiv/ong/srl ? ce sa aleg? dragos_mihai dragos_mihai Este un pic cam mult de scris,asa ca va rog sa ma iertati,dar ca sa intelegeti situatia ar fi bine sa cititi tot.Va multumesc anticipat. Acum cativa ani,o ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)