avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... creeare cont site adulti
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

creeare cont site adulti

Buna ziua,

Acum cateva zile am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie unde am fost instiintat si totodata acuzat ca de pe ip-ul calculatorului meu unei persoane pe care o cunosc si care in nenumarate randuri a incercat sa imi creeze probleme,i s-a creeat un cont pe un site pt adulti unde i s-au dat datele personale,numar telefon si adresa.
Nu ma mira acest lucru pentru ca si in trecut persoana respectiva mi-a mai deschis cateva dosare penale acuzand-ma de diferite lucruri,de la furt la tentativa de omor,plangeri care s-au solutionat in favoarea mea.Este vorba de fosta concubina de care m-am separat de cativa ani si care nu se impaca cu idee ca m-am casatorit si acum am viata mea.
Inspectorul de la politie mi-a aratat o hartie,pe care dupa spusele lui a solicitat-o furnizorului de internet,care atesta ca ip-ul de la care a plecat acel anunt este de fapt al meu.Cand i-am cerut mai multe informatii a zis ca nu poate sa imi dea pt ca deocamdata nu sunt incriminat dar ca trebuie sa dau o declaratie.I-am spus ca nu am nici o legatura si i-am relatat cele intamplate in trecut cu fosta concubina,ba mai mult eu folosesc un router wireless si nu am un ip fix.
Intrebarea mea este ce as putea face in acest sens?!
Cel mai recent răspuns: rikutza , utilizator 21:03, 24 Mai 2011
mai ales daca nu este prima data, mergeti, declarati adevarul si apoi faceti-i o plangere pentru denunt calomnios.
De declarat am declarat,ca nu am nici o treaba dar ce fac cu acea hartie pe care a furnizat-o cei de unde am internet si care atesta ca la data si ora la care s-a creeat contul ip-ul apartinea calculatorului meu,chipurile?!
mergeti, declarati ca nu aveti cunostinta despre incident. Le revine organelor sa demonstreze ca dvs si nu altcineva (cum ar fi un copil sau alta persoana) au facut acel cont. mai mult, daca aveti wi-fi spuneti-i anchetatorului ca e posibil ca chiar reclamanta sa fi venit cu un notebook in fata usii dvs sa prinda semnal si sa va insceneze asa ceva.
de asemenea, pentru a vedea ca nu glumiti, faceti acea plangere pentru denunt calomnios.
iar pentru chestia cu IP, sa cereti expertiza, nu hartie de la furnizorul de internet.
ok,am inteles.
va multumesc!
Chiar daca IP-ul este dinamic, furnizorul de internet poate sa aiba o evidenta a apartenentei unui anumit IP la un anumit moment.
Ati putea scapa de orice griji daca ati dovedi ca in perioada cand s-a creat contul respectiv concubina avea acces la calculatorul dvs. astfel, fiind chiar ea in masura sa isi deschida contul.
In caz contrar, daca nu mai aveati nici o relatie lucrurile se complica.
Ati putea incerca sa discutati cu un specialist IT care sa va dea detalii despre cum poate cineva sa se conecteze de pe IP-ul dvs de la un alt calculator si de la o alta adresa. Pentru a se conecta astfel, ar trebui ca persoana respectiva sa stie userul si parola pe care le aveti la conexiunea internet si sa incerce o clonare a mac_ului. Acest fapt nu se poate dovedi retroactiv, deci nu veti putea afla daca si cine ar fi facut asta, dar cel putin, daca specialistul in IT este convingator, se poate crea un dubiu, care coroborat si cu alte aparari ale dvs sa va profite.
Cred ca din punctul de vedere al organelor de cercetare penala dovada vinovatiei dvs a fost facuta cu IP-ul deoarece va apartinea la acel moment. Dvs va revine sarcina sa rasturnati prezumtia de vina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
avocatbadoiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat? hycul hycul am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca mi-a fost ''spart'' calculatorul si mi s -au furat informatiile din el ela13 ela13 buna seara!m-am despartit de putin timp de prietenul meu...care aseara mi-a spus niste lucruri pe care le putea afla NUMAI SI NUMAI(nu le mai stia nimeni ... (vezi toată discuția)
Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)