buna seara!m-am despartit de putin timp de prietenul meu...care aseara mi-a spus niste lucruri pe care le putea afla NUMAI SI NUMAI(nu le mai stia nimeni altcineva)din calculatorul meu,precizez ca are cunostinte care il pot ajuta sa-l ''sparga'',pt ca asta s-a intamplat,mi s-a intrat in el cu ajutorul IP-ului banuiesc,precizez ca nu s-au aflat aceste date din calculatorul meu accesandul pe acesta de la mine de acasa,a fost accesat din cu totul alta parte,mentionez si faptul ca NIMENI nu-mi cunostea parolele de acces in pc sau mail.....vreau sa stiu cum as putea demonstra acest lucru,precizand ca sunt 100% sigura pe ceea ce afirm?in cazul in care voi reusi sa demonstrez ce pot sa fac mai departe?nu este un lucru atat de grav fata de altele....dar mi s-a violat intimitatea si acum toate informatiile din pc-ul meu sunt la dispozitia unor oameni care se distreaza facand aceste lucruri...va rog mult sa ma ajutati daca puteti.multumesc anticipat
Puteti depune o plangere penala prelabila , fie la Parchet , fie la Politie , in temeiul careia vor fi efectuate acte de cercetare.
Exista martori ?
Se va proceda la luarea de declaratii si efectuarea de acte de cercetare....
in speta este vorba despre violarea secretului corespondentei....
Numai in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale puteti depune aceasta plangere care pune in miscare actiunea penala.
Buna seara
Am si eu o problema aproape identica numai ca la mine in pc a intrat un "prieten" care nu stiu ce anume a facut.Daca primec un mail si dorec sa accesez acel link (ex:Activeaza-ti contul apasand pe linkul de mai jos ACTIVARE CONT AVOCATNET.RO) nu reusesc sa-l deschid.Am aflat de la alte persoane cunoscute ca acel "prieten" mi-a sters,copiat si modificat anumite fisiere in pc la mine si de aceea doresc sa intreb :
1) Pot acuza aceea persoana de violare de intimitate?
2) Daca-l reclam la firma de internet la care acesta este abonat acestia au deptul sa-l someze si sa-i monitorizeze ip-ul(ip-ul lui este fix)?
Tinand cont ca se apropie Pastele nu as dori sa-i fac rau!
@DyBaciu
1. Pentru violarea de intimitate nu poti sa-l acuzi. Dupa ce ai povestit tu poti face plangere pentru acces ilegal la un sistem informatic. Cel mai bine te duci la politie, le povestesti exact ce s-a intamplat, sau ce crezi ca s-a intamplat si ei vor putea face incadrarea legale.
2. ISP nu are niciun drept conferit de lege pentru somare si monitorizare a unui IP din reteaua proprie. Daca faci plangere, exista posibilitatea ca politia sau alte institutii :) sa ceara anumite informatii de la ISP.
PS: Chiar daca este Pastele, o persoana care greseste ar trebui pedepsita. Gandeste-te ca poate iti acceseaza anumite informatii/date cu caracter personal.
Chiar daca vei face plangere la politie...va trebui sa ai la dosar prbele ca ti-au fost furate date din sistem si/sau sa demonstrezi ca acela caruia e ip-u va trebui sa demonstrezi ca el a fost....iar aici putin mai greu pt. ca ip-urile se pot clona deci pot fi 2 pers pe acelasi ip si sai faci rau cui nu trebuie si ca sa faci rost de toate probele mai greu putin nu e chiar asa usor...si parerea mea este sa stai in bancuta ta nu spun sa fac vreun bine celui care tia facut rau ...dar nu cred ca ai un windows cu licenta ...si sar putea sa ai si u probleme....si nu cred ca toate programele din calc au licenta ....si te-ai folosit si ai putea sa intri mai rau ca el....parerea mea este sa ai grija la scripturi remote....m-am cam grabit sa scriu deci nu stiu daca ai inteles ceva...poate el sa aive cunostinte despre ip 10000000 ca degeaba ...daca pe sistemul tau nu ruleaza un trojan sau un remote nu poate sa intre...;) daca te pot ajuta pe partea securitate id. meu este misubogza