avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni si mosteniri...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni si mosteniri...

Scuze, am uitat sa subliniez ca cea de-a doua sotie nu are nici un mostenitor direct ci numai nepoti de la sora.

Multumesc

Buna ziua,

Am un copil in urma unei relatii de 11 ani (nelegitime). La 2 ani dupa nasterea copilului tatal sau s-a insurat. Din prima lui casatorie a avut un fiu (care a decedat inaintea lui) de la care au ramas 2 nepoti.
Tatal copilului meu inainte de a deceda (luna aceasta), a lasat un testament pt una din proprietati (mostenire de familie, la tara) copilului meu. Acest testament a fost facut in luna aprilie a acestui an. Tot atunci, sotia lui actuala (care, se pare in acest moment este lipsita de discernamant de - nu se stie de cand...) i-a lasat sotului ei (tatal copilului meu) testament pt o garsoniera a ei.
Intrebarea mea este daca acest testament (al doilea) ar putea fi "aplicat" vreodata si daca da, cum si de cine?

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
Balanta59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Balanta59 , utilizator 08:25, 12 Octombrie 2010
art. 924 C. civ. - "Orice dispoziţie testamentară devine caducă când acela în favoarea căreia a fost făcută a murit inaintea testatorului".

:( Cum testamentul acela tebuie sa fi fost facut cu copy-paste dupa "modele" din arhiva notarului..., cum pe notar n-are de ce să-l intereseze ce se intampla in viitor, dincolo de usa lui ...(pentru asta te trimit la avocat, acolo unde omul ar trebui sa mearga, de fapt, din capul locului, inainte de a ajunge la notar ca sa puna ...stampila pe timbru), atunci ma indoiesc profund ca s-ar gasi in testamentul acela vreo amarata de idee in raport de care sa se poata interpreta ca testatorul a inteles sa gratifice, in lipsa legatarului, pe mostenitorii acestuia...

Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
romascanu, moderator
Multumesc mult pt amabilitatea de a-mi raspunde, chiar daca eu nu-s o cunoscatoare a acestor legi...:">

Am pus aceasta intrebare numai pt ca acum, dupa inmormantare, sora, fii si stranepotii sotiei in viata "devalizeaza" tot si cer tot ceea ce i se cuvine rudei lor (sotia in viata)...care e internata in spital...

Multumesc inca o data!
Ce fac ei acum se cheama furt.
Stiu, dar eu neavand calitatea de a-i opri... m-am revoltat (pt ca toate casele si bunurile, de care actuala sotie are parte in urma succesiunii, au fost facute cu mult inaintea casatoriei cu ea, in prima casatorie..., si in felul acesta si nepotii mostenitori (ramasi in urma fiului decedat), precum si fiul - copilul meu, sunt dezavantajati) si am pus "stupizenia" de intrebare anterioara (eu nu am stiut de aceste documente decat acum, dupa deces), in ideea ca i-as putea "infricosa" oarecum ca si garsoniera ce urmeaza sa fie mostenita de ei, ar fi in pericol.

Mii de multumiri pt prompritudinea raspunsurilor!

Sa faca sotia o plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Mostenire piru piru Intr-o familie fara copii decedeaza sotul; Mai are dreptul si altcineva in afara de sotie la masa succesorala (nepoti, frati ai celui decedat) ? . Intreaga ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)