Cunosc prevederile art. 141 C. Muncii...totusi am o nelamurire cu privire la situatia in care un angajat nu doreste sa efectueze zilele de concediu de odihna care i se cuvin pentru anul curent. Angajatul a facut cerere in care solicita ca zilele ce i se cuvin legal pe acest an, sa le afectueze anul viitor...In aceasta situatie angajatorul poate fi sanctionat pentru incalcarea prevederilor art. 141?
Conform legii ar trebui sa existe o programare a concediului de odihna
Baza legala:
Codul muncii
Art. 143. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
Angajatul ar trebui sa respecte acesta programare:
Baza legala
Codul muncii
Art. 144. - Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Concediu de odihna
iuli113
buna seara.eU mai am de luat pe anul in curs 10 zile de concediu dar firma nu vrea sa mi le acorde decat 5 maxim luna viitoare si in decembrie nu se mai pot ... (vezi toată discuția)