avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nesolicitarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nesolicitarea concediului de odihna

Cunosc prevederile art. 141 C. Muncii...totusi am o nelamurire cu privire la situatia in care un angajat nu doreste sa efectueze zilele de concediu de odihna care i se cuvin pentru anul curent. Angajatul a facut cerere in care solicita ca zilele ce i se cuvin legal pe acest an, sa le afectueze anul viitor...In aceasta situatie angajatorul poate fi sanctionat pentru incalcarea prevederilor art. 141?
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 16:44, 11 Octombrie 2010
nu
Buna ziua.

Conform legii ar trebui sa existe o programare a concediului de odihna
Baza legala:
Codul muncii
Art. 143. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.

Angajatul ar trebui sa respecte acesta programare:
Baza legala
Codul muncii
Art. 144. - Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iuli113 iuli113 buna seara.eU mai am de luat pe anul in curs 10 zile de concediu dar firma nu vrea sa mi le acorde decat 5 maxim luna viitoare si in decembrie nu se mai pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)