avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D390

Buna ziua, daca am avut o achizittie intracomunitatra iar in momentul intocmirii D390 am observat va partenerul extern nu are un cod valid de tva, cum procedez la intocmirea D390? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:37, 13 Octombrie 2010
Cred ca dumneavoastra trebuia sa verificati partenerul inainte de tranzactie daca are sau nu cod valid. Exista posibilitatea online, cred ca pe site-ul ANAF.
Aveti obligatia verificarii codului de tva lunar,daca emiteti facturi chiar aceluiasi client.
Pe anaf.ro aveti posibilitatea verificarii.
In acest caz trebuie sa emiteti factura cu tva daca nu se inscrie la exceptii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: firma noastra produce modele/matrite pentru turnatorii. am primit o comanda de la o firma germana pentru un model, dar ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara servicii bodean bodean Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES ... (vezi toată discuția)
Sc platitoare de tva in romania achizitioneaza in leasing un ... tampau gabriela tampau gabriela SC platitoare de TVA in Romania achizitioneaza in leasing un cap tractor tir de la o firma din Slovacia .Firma din Slovacia emite factura fara TVA . Am ... (vezi toată discuția)