avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda vama
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda vama

Buna ziua , am si eu o intrebare cu privire la exemplarul nr 2 la NIR, deoarece am avut control de la Garda financiara in luna iulie si ne-a zis ca nu mai este nevoie de ex nr 2 la Nir , la un magazin alimentar , iar ieri a venit Vama la noi si a cerut Nir care erau la contabil pe luna sept. Intrebare ? Se mai face Nir in 2 exemplare unul la acte si unul in magazin , fiindaca garda zice una si vame cere altceva
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 11:10, 12 Octombrie 2010
www.avocatnet.ro/content/art...
Cautati aici, dar de obicei daca o autoritate a fiscului sustine ceva ar trebui sa va dea si referinta legislativa, cei de la Garda in baza a ce au zis ca Nir ul nu se mai intocmeste in 2 exemplare, logic si practic e ca un ex. sa fie la contabil si altul la gestionar, de aceea sunt si separate gestiunea de contabilitate, e si o chestiune de control al activitatii. De asemnea banuiesc ca cei de la Vama v-au scris pe procesul verbal de contraventie baza legala pt. sanctiunea cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent - nota de receptie la aviz de insotire a marfii karrmen772004 karrmen772004 Buna ziua! Am si eu o speta daca ma puteti ajuta#-o. O firma are 3 magazine de desfacere. Toata marfa care intra in aceasta firma intra intr-un singur ... (vezi toată discuția)
Proces verbal productie danalungu danalungu Buna ziua. Lucrez la o statie de betoane, si m-ar interesa cum as putea sa intocmesc atat scriptic cat si in contabilitate, produsele finite ce rezulta din ... (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)