avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... traducere literatura - plata intarziata din partea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

traducere literatura - plata intarziata din partea editurilor

Buna ziua.
am tradus anul trecut pt editura X o carte de belestristica, pe baza de contract de cedare drepturi de autor, traducerea am predat-o in iulie 2009. In contract plata se face astfel: 35% in 30 de zile de la predarea si receptia traducerii si restul de 65% dupa publicare.
Problema este ca nici pana astazi eu nu am primit prima plata de 35%; la multele mele solicitari in scris prin email mi s-au dat tot felul de motive si am fost amanata si ras-amanata: ca nu e Dl./Dna Director in firma, ca e targ, ca merg prost vanzarile, ca urmeaza sa fie trecuta pe lista de plati, ca etc...
Va solicit ajutorul: ce as putea sa fac in continuare ca sa-i determin sa-mi plateasca drepturile. Catre ce foruri sa ma indrept, cum anume sa procedez...

Multumesc mult anticipat.

Alte discuții în legătură

Contract traducere Blu37 Blu37 am incheiat in aceasta primavara un contract de traducere de roman cu o editura din Buc. in urma unei convorbiri telefonice m-am apucat de tradus romanul, si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)