Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit mai mic de 615 lei / membru de familie.
Nu m-am mai interesat pana acum pentru ca nu ma incadram, dar in urma reducerilor am intrat si eu in aceasta categorie.
Am fost azi la primarie si am intrebat care este procedura pentru obtinerea acestui ajutor si mi s-a spus de catre un functionar ca eu nu pot sa beneficiez de ajutor pentru ca locuiesc cu chirie intr-o locuinta data de primarie in baza legii ANL. Tot blocul este cu chiriasi de la primarie.
Acum, nici eu nu stiu ce sa cred, dar mi se pare o discriminare, exista vreun text de lege care sa prevada vreo incompatibilitate in cazul meu si al celor ca mine, care locuim cu chirie in locuinte date de primarie ?
Mentionez ca nu am in proprietate alte bunuri care sa ma impiedice sa beneficiez de acest ajutor.
Multumesc.
eu nu am gasit scris ca cei care locuiesc cu chirie in case de la anl, nu ar beneficia. sa va arate functionarul.
In conformitate cu OUG nr. 86/2010, se reiau procedurile de acordare a subventiilor la incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si gaze naturale.
Nu primesc ajutoare pentru incalzirea locuintei persoanele singure sau familiile care detin in proprietate bunuri care se incadreaza in categoriile de mai jos:
• Bunuri imobile: cladiri sau alte spatii locative si imobile aflate in proprietate, in afara locuintei de domiciliu;
• Bunuri mobile: * mijloace de transport - autoturisme a caror capacitate cilindrica depaseste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane si remorci, autobuze sau microbuze;
* utilaje agricole: tractor si combina auto propulsata;
* utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale;
* utilaje de prelucrat lemn: gater, drujba, alte utilaje actionate hidraulic, mecanic sau electric;
• Depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei;
• Terenuri care depasesc 1000 mp in zona urbana si 2000 mp in zona rurala;
* arabil si faneata cu suprafata de cel putin 2 ha (in cazul familiilor cu 1 – 3 persoane), sau 3 ha (in cazul familiilor cu peste 3 persoane);
* forestier, cu suprafata de cel putin 2 ha (in cazul familiilor cu 1 – 3 persoane), sau 3 ha (in cazul familiilor cu peste 3 persoane);
* vii, livezi, gradini de legume si flori, cu suprafata de 1 ha (in cazul familiilor cu 1 – 3 persoane), sau 1,5 ha (in cazul familiilor cu peste 3 persoane);
• Categorii de animale:
* peste 3 bovine
* peste 5 porcine
* peste 20 ovine/caprine
* peste 15 familii de albine
Multumesc, dar ma intereseaza sa stiu exact daca am dreptul sau nu.
Si daca poate sa-mi spuna cineva care este procedura, de unde se iau formularele pentru cerere si declaratie, ce mai trebuie la dosar pe langa certificate de nastere si casatorie si unde se depun dosarele.
Stiu ca este o speta mai ciudata, dar poate se pricepe cineva.
Banuiesc ca si blocul nostru trebuie sa aiba asociatie de locatari.
Persoana in cauza mi-a spus ca primaria nu are cum sa se constituie in asociatie de locatari, dar mi se pare absurd din moment ce noi suntem si putem forma o astfel de asociatie din moment ce blocul are un administrator si se incaseaza intretinere, avem contracte la electricitate si gaze.
Ajutor caldura
TIBOR 3
Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in ... (vezi toată discuția)