avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... temei legal la preþul þigãrilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

temei legal la preþul þigãrilor

poate să-mi spună cineva pe ce bază se stabilesc preţurile de magazin a ţigărilor.
Cine le face şi care e temeiul legal. Eu nu am găsit nici o lege sau dispoziţie legală în acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:23, 13 Octombrie 2010
.


Art. 177 din Codul Fiscal 2010/TITLUL VII Accize si alte taxe speciale/CAP. I Accize armonizate/3. Nivelul accizelor comentarii(9)

AC21-1 (1) Pentru tigarete, acciza datorata este egala cu suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem, dar nu mai putin de 96% din acciza totala pentru tigarete, care reprezinta acciza minima. Cand suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem este mai mica decat acciza minima, se plateste acciza minima. AC21-1
AC21-1 (1) Pentru tigarete, acciza datorata este egala cu suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem, dar nu mai putin de 91% din acciza aferenta tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta, care reprezinta acciza minima. Cand suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem este mai mica decat acciza minima, se plateste acciza minima. AC21-1
(1^1) Semestrial, prin ordin al ministrului, Ministerul Finantelor Publice va stabili nivelul accizei minime in functie de evolutia accizei aferente tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta.
(2) Acciza specifica se calculeaza in echivalent euro pe 1.000 de tigarete.
(3) Acciza ad valorem se calculeaza prin aplicarea procentului legal stabilit, asupra pretului maxim de vanzare cu amanuntul.
(4) Pretul maxim de vanzare cu amanuntul este pretul la care produsul este vandut altor persoane decat comercianti si care include toate taxele si impozitele.
(5) Pretul maxim de vanzare cu amanuntul pentru orice marca de tigarete se stabileste de catre persoana care produce tigaretele in Romania sau care importa tigaretele si este adus la cunostinta publica in conformitate cu cerintele prevazute de norme.
(6) Este interzisa vanzarea, de catre orice persoana, a tigaretelor pentru care nu s-au stabilit si declarat preturi maxime de vanzare cu amanuntul.
(7) Este interzisa vanzarea de tigarete, de catre orice persoana, la un pret ce depaseste pretul maxim de vanzare cu amanuntul, declarat.




Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns cat mai rapid li_a_she li_a_she am o cunostinata care a fost surprins de catre politie vanzand tigari de contrebanda ... lau dus la sectie ..iau confiscat tigari cam in jur de 12 milioane si ... (vezi toată discuția)
Pret de vanzare la tigarete sanducatanas sanducatanas Sunt SRL.Am in obiectul de activitate comert en-groos si en-detail.Comercializez tigari.Am auzit ca a aparut un act normativ prin care nu mai avem voie sa ... (vezi toată discuția)
Acciza pe aur varza varza Am citit ca de la 1 septembrie se introduce o taxa de 1euro/ gram pentru bijuterii. Intrebare: Daca achizitionez aur (aur fizic de la o banca) trebuie sa ... (vezi toată discuția)