avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... educatoare bagareata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

educatoare bagareata

Buna ziua,

Am mai scris pe forum , este vorba de fetita viitorului meu sot. Avea niste probleme si in urma unui consult psihologic s-a stabilit ca are mare nevoie de consiliere, lucru pe care mama l-a refuzat cu incapatanare luni de zile desi manifestarile copilei se agravau.
Intre timp a inceput gradinita si cea mica a evoluat destul de mult dar tot e destul de departe de ce ar trebui sa fie la varsta asta. Are nevoie in continuare de psiholog si de logoped pentru ca la 4 ani si cateva luni nu poate sa-si spuna nici macar numele corect.
Pediatrul ei la care am dus-o acum cateva saptamani cand ne-a lasat-o mama ei bolnava ne-a certat ca nu am dus-o deja dar din nou, mama refuza cu incapatanare.
Sfatuiti de psiholoaga nu am apelat la represalii ci am incercat cu frumosul si pana la urma s-a hotarat sa intrebe la gradinita daca au logoped si sa o duca pe cea mica. Ne-a venit sa sarim in sus de bucurie doar ca tot elanul nostru s-a spulberat astazi cand am fost informati ca desi gradinita are logopedul lor asignat educatoarea nu considera ca e cazul, ca e prea mica si a sfatuit mama sa astepte inca un an.
Da, a observat ca cea mica nu comunica cu oamenii mari, doar incearca pe limba ei cu ceilalti copii si da, e mai retrasa si da, nu intelegi mai nimic din ce spune dar o sa lucreze ea cu copila si poate mai incolo o sa anunte logopedul..... E singura cu 39 de copii in grupa, sunt curioasa cand va avea timp sa lucreze cu micuta. Si DA, e retrasa, cum a spus psihologul, probleme de atasament!!!!!!
Cum poate o educatoare doar cu liceul pedagogic cel mai probabil sa se apuce sa dea sfaturi intr-un domeniu ce o depaseste? Nu e logoped, nu e medic. Cum poate sa influenteze in asemenea hal destinul unui copil cand nu stie cu siguranta daca e bine sau nu.
Nu se poate reclama undeva acest comportament, la minister? Mai am o prietena foarte buna care si-a pierdut fetita in instanta dupa ce profesoara de pian a copilei a declarat la proces ca nu s-a preocupat deloc de fata, ca a lasat-o singura la auditii si tot felul de prostii neadevarate. Acum, dupa cateva luni ea si tatal sunt impreuna.
Fiecare face ce vrea dar iti duci copilul la gradinita/lectii de pian asteptandu-te sa fie invatat si educat nu sa fie crescut cum ii flueira educatorului, profesorului in acea zi.
Da, daca se observa ca micutul e batut, speriat, traumatizat, atunci trebuie sa anunti dar sa te apunci sa minti in instanta pentru ca asa vezi tu lucrurile, ca te-ai indragostit sau pentru ca ai senzatia ca daca esti educatoare de cativa ani gata, le cunosti pe toate nu mi se pare ok.
Trebuie sa existe o limita.
In cazul nostru educatoarea a facut un deserviciu imens micutei. Acum trebuie sa incepem sa ne tiganim din nou, eventual sa apelam la instanta doar pentru ca dansa nu a avut chef astazi macar sa anunte logopedul gradinitei sa-i faca o evaluare copilului, nu mai mult.
Nu se poate face nimic pe cale legala?
Cati copii trebuie sa ajunga la scoala cu probleme de vorbire doar din cauza ca au ajuns la gradinita in grupa unei educatoare "destepte"?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:39, 14 Octombrie 2010
sesizati problema la protectia copilului; acestia ar trebui sa se implice; sesizati directoarea gradinitei, formulati o sesizare si la inspectorat- nu d-voastra, tatal fetitei
avocat Cristina Popescu
Multumesc mult.
Imi dau seama ca nu eu. Chiar si dupa ce o sa fiu sotia tatalui stiu ca nu am nici un drept, legal.
sesizare scrisa a facut tatal fetitei la directorul gradinitei?
Daca aveti recomandare scrisa de la medic si de la psihologul care a consiliat-o pe fetita, se vor lua masurile in consecinta. Altfel, recomandarea apartine d-nei educatoare. Daca a fost inscrisa la gradinita, trebuia sa se prezinte si recomandarile medicale, fie si numai pentru completarea fisei de observatie a copilului.
Ia sa incerce tatal sa faca aceste demersuri si nu va mai fi nicio discutie. In plus, pentru recuperarea unor probleme de vorbire, nu este suficient numai programul de 40 mim. pe saptamana cu logopedul de la gradinita, mai are nevoie copilul si de lucru sustinut acasa sau la centrul logopedic din orasul dv. Sunt multe aspecte de luat in calcul.
N-am inteles......cine s-a indragostit si de cine? Si de ce s-au dus in fata instantei?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
elena138, utilizator
Mie mi se pare ca in aceasta situatie ati gasit tapul ispasitor, respectiv educatoarea, cand, de fapt, vina reala este a parintilor copilei. Pe de o parte a mamei care refuza sa se implice in recuperarea micutei, iar pe de alta parte a tatalui care, pe langa faptul ca nici el nu a luat masuri in privinta recuperarii, ar putea sa se adresezi instantei in vederea reincredintarii daca el considera si are dovezi ca mama pune in pericol cresterea si dezvoltarea minorei.

Intre timp a inceput gradinita si cea mica a evoluat destul de mult dar tot e destul de departe de ce ar trebui sa fie la varsta asta.


In conditiile in care de la inceputul gradinitei, fetita a evoluat destul de mult, dv puneti la indoiala experienta si profesionalismul educatoarei pentru ca este ''doar cu liceul pedagogic cel mai probabil''? Spre informarea dv., liceul pedagogic are o durata de cinci ani, nu patru ca la un liceu obisnuit, se studiaza mai multe obliecte decat la un liceu de masa, mult mai multa psihologie, inclusiv logopedie si psihologia copilului. In plus, educatoarelor li se cere acum ca, pe langa liceu sa aiba si colegiu, ceea ce inseamna inca trei ani de studiu in domeniu. Unele au terminat chiar psihologia sau facultatea de litere.

Pe de alta parte, dv va asteptati ca in cele doua luni de cand a inceput gradinita, educatoarea sa recupereze la acest copil ce nu au facut parintii sai in patru ani?
Daca cea mica comunica cu ceilalti copii din grupa si cu educatoarea, inseamna ca educatoarea isi face treaba. Pentru problemele de atasament cu adultii, deja nu mai intra in responsabilitatile educatoarei.
Cat priveste logopedia la gradinita, aceasta se face tot in grup, nu individual. Daca ati lua in calcul numarul de copii dintr-o gradinita ce au nevoie de logoped si faptul ca o activitate dureaza in medie 30 de minute, ia calculati sa vedeti cate ore pe saptamana ar trebui sa stea un logoped in gradinita pentru a lucra individual cu fiecare copil.
In plus, degeaba face copilul 30 de min de logopedie pe saptamana la gradinita daca acasa parintii nu lucreaza zilnic si sustinut cu el.

Si da, eu as reclama un asemenea comportament, dar nu al educatoarei, ci al parintilor care nu au luat imediat masurile recomandate de specialisti si au asteptat ca micuta sa inceapa gradinita pe ideea ''lasa ca face gradinita (educatoarea) ceea ce noi nu suntem in stare''.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
m_ella2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa va impartasesc următoarea experienta ... Catalinaloghin Catalinaloghin Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea experienta trăită de mine în ultima vreme pentru ca simt ca este un abuz. În data de 08.01.2024 mi am ... (vezi toată discuția)
Legea din invatamant liviu333 liviu333 Va salut cu tot respectul avocat.net Revin iar la dvs. pentru a-mi clarifica situația în care se afla fetita mea, cu o întrebare aparent banala pentru ... (vezi toată discuția)
Copil abuzat la gradinita popaadina popaadina Buna ziua, Am o mare rugaminte: cui trebuie sa ma adresez in cazul unui abuz asupra copilului din partea educatoarei? Fasc sesizare catre conducerea ... (vezi toată discuția)