avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil de 1 an si acte pt UE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil de 1 an si acte pt UE

Pentru o vizita turistica de o săptămână in Italia, ambii părinți împreună cu copilul nostru de 1 an, este suficient certificatul de naștere al copilului, și livretul de familie?
Este absolut necesar ca certificatul de naștere al copilului să fie legalizat la București?
Este necesar doar pasaportul minorului, doar atat.
copilul poate fi trecut pe pasaportul dvs. nu e nevoie de legalizarea certificatului de nastere.
Pentru minori nu se mai emit decat pasapoarte individuale.Deci daca nu il aveti deja trecut pe unul din pasapoartele parintilor(si evident mai este valabil) atunci i se va intocmi un pasaport individual.
Astfel, aveti 2 posibilitati pt. pasaport:
_Pasaport simplu temporar (valabil 1 an):

* taxe aferente: 84 RON (taxa pașaport) - se achită la CEC Bank (cont RO96CECEB30033RON2152957), 32 RON (taxa consulară) - se achită la CEC Bank sau trezorerie, și 100 RON (taxa suplimentară) - se achită la CEC Bank sau trezorerie;
* termen de eliberare: maxim 3 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;
sau

-Pasaport simplu electronic (valabil 5 ani):

* taxe aferente: 244 RON (taxa pașaport) - se achită la CEC Bank (cont RO96CECEB30033RON2152957), și 32 RON (taxa consulară) - se achită la CEC Bank sau trezorerie;
* termen de eliberare: 14 zile calendaristice de la data înregistrării cererii;
Va mulțumesc pentru răspunsul "mai mult decat complet", D-na Serghie Daniela Cristina.
Părerea mea proprie, fără să pun in dubiu cele de dumneavoastră afirmate, este ca pare oarecum ciudat să emiți un pașaport unui copil de 1 an, pe o atat de scurta valabilitate, dar in mod cert sunt motive întemeiate pentru aceasta decizie asa ca e mai bine să acceptam, măcar asa putem să ne mandrim cu o "producție", probabil tara cu cele mai multe pașapoarte :D .
Dar pentru soția mea, de cetățenie non UE, este suficienta "Cartea de Residenta pentru membri de familie"?
Pentru mine însa este suficienta cartea de identitate !?
Va mulțumesc din nou cu respect.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
titusnet, utilizator
Sunt de acord cu parerea dv. despre emiterea pt. 1 an a pasaportului, insa oricum pentru copii valabilitatea inainte era de 3 ani, daca nu ma insel, dat fiind faptul ca fizionomia copilului se schimba mult in primii ani.

Pentru dv. este suficient cartea de identitate, daca calatoriti in UE, iar pentru sotia dv.va trebui pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport copil sub 2 ani noss noss buna ziua as vrea sa va intreb daca la un copil sub 2 ani ii pot face pasaport la urgenta...multumesc (vezi toată discuția)
Tarif pasaport minor la urgenta cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, Dorim sa ii facem pasaportul fiicei noastre minore (6 luni).Intrebarea este cat ne va costa la urgenta si in cat timp ne vor da ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu buletin provizoriu gabrielsiatat gabrielsiatat as dori sa stiu daca se poate iesi cu buletinu provizoriu din tara ? daca nu se poate as vrea sa stiu cum as putea face sa pot iesi din tara ...buletinul pe o ... (vezi toată discuția)