avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Prelungire contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Prelungire contract

Cu cat se poate prelungii termenul unui contract de achizitie publica ?care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 19:17, 28 Noiembrie 2010
Art.6 alin 3 din Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii -
"Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata contractelor de furnizare sau de servicii cu caracter de regularitate, încheiate în anul precedent şi a căror durată normală de îndeplinire expiră la data de 31 decembrie, dacă se îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) în documentaţia de atribuire, elaborată cu ocazia atribuirii contractului iniţial, s-a prevăzut posibilitatea de suplimentare a cantităţilor de produse sau servicii deja achiziţionate, precum şi nivelul maxim până la care va fi posibilă o astfel de suplimentare;
b) în documentaţia de atribuire, precum şi în contract, este prevăzută în mod explicit o clauză prin care dreptul autorităţii contractante de a opta pentru suplimentarea cantităţilor de produse sau de servicii este condiţionat de existenţa resurselor financiare alocate cu această destinaţie;
c) valoarea estimată a contractului iniţial s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în care autoritatea contractantă optează pentru suplimentarea la nivelul maxim prevăzut a cantităţilor de produse sau servicii;
d) prelungirea contractului iniţial nu poate depăşi o durată de 4 luni de la data expirării duratei iniţiale de îndeplinire a acestuia."
dar pentru contractul de lucrari, care este durata?
Durata , este durata contractata prin contract urmare procedurii. Durata poate fi prelungita numai datorita unor cauze de forta majora sau circumstante neprevazute ( ce nu depind de culpa partilor- ex: conditii meteo).
Daca a intervenit culpa , intarzierea este admisa prin conciliere in conditiile platii de penalitati.
De regula la nasterea cauzelor de prelungire se consemneaza data , iar la incetarea cauzei se poate incheia act aditional pentru decalarea perioadei respective cunscandu-se si durata prelungirii.
Uneori lucrarile nu se intrerup, doar se diminueaza ritmul lucrarilor. Motivatiile si justificarile revin specialistilor care deruleaza contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional semnat dupa expirarea contractului ContSters14414 ContSters14414 Am urmatoarea speta, la care as dori lamuriri URGENTE : Un contract de prestari servicii, incheiat de o institutie publica, in temeiul prevederilor Oug ... (vezi toată discuția)
Estimare valorii contractului atribuit prin achizitie directa kannam kannam A vand in vedere pricipiul anualitatii si dreptul AC de a prelungi contractul initial conform art 165 din norme, valoarea estimata a contractului de ... (vezi toată discuția)
Suplimentare cantitate contract in urma organizarii unei cereri de oferte say say Este o anumita limita a suplimentarii care se poate trece in Caietul de Sarcini al unei Cereri de oferte? Gen \"cantitatea se poate suplimenta numai cu x% din ... (vezi toată discuția)