avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort din strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort din strainatate

daca vreau sa ma reprezinte un avocat in romania la procesul de divort cum fac fara sa ma duc in tara trebuie neaparat sa fac imputernicire la notariat sau e autentificata de notar???
Daca v-ati stabilit resedinta in strainatate puteti fi reprezentat de un avocat in procesul de divort. Este suficient sa incheiati in acest sens un contract de asistenta juridica.
Pentru a putea fi reprezentat de catre avocat in procesul de divort va trebui sa mandatati un avocat in baza unei procuri speciale si sa inmanati acestuia alaturi de procura si acte doveditoare ale resedintei din tara in care va aflati.
Procura se legalizeaza de catre:
-fie un notar public din Romania,
-fie de oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta a solicitantului
-fie intocmite de notari publici straini si supralegalizate, conform Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul din localitatea de domiciliu din strainatate;
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sigur ca da, un avocat va poate reprezenta in procesul de divort in baza unei imputerniciri speciale, iar daca va intelegeti in privinta divortului se poate finaliza in 2, 3 termene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort lucianlucian lucianlucian Buna ziua Va rog, cum se poate divorta daca suntem in Spania? Avem un copil din pacate, dar nu mai putem trai impreuna. Multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de divort introdusa prin mandatar Borza Borza Buna, vreau sa ma lamureasca cineva asupra aspectului introducerii cererii de divort prin mandatar. Persoana la munca in strainatate doreste sa divorteze dar ... (vezi toată discuția)
Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! ce poate sa faca ea? ce ii se poate intampla? ContSters169673 ContSters169673 Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! Ce poate sa faca ea? Ce ii se poate intampla? Sotii sunt casatoriti de 30 ani, a a ... (vezi toată discuția)